Farmal: Ako ne podijelimo 40 otkaza, ključ u bravu

Autor: Marija Crnjak , 03. ožujak 2014. u 22:00
U Ludbregu režu troškove poslovanja/M. Sušenj/PIXSELL

Nakon afere stabilizirali se, no štednja u zdravstvu prisilila ih je na rezove.

Ponajprije zbog teških uvjeta poslovanja na domaćem tržištu lijekova, Farmal će otpustiti 40 radnika u sklopu restrukturiranja i smanjenja troškova poslovanja, objavila je u ponedjeljak ta farmaceutska tvrtka iz Ludbrega.

Farmal se u posljednjih više od godinu dana bori s posljedicama afere Hipokrat, u sklopu koje su zbog podmićivanja liječnika optužene ukupno 364 osobe, a optužnica je podignuta i protiv same tvrtke i bivše Uprave. Kako se ističe u objavi Farmala, tvrtka se u 2013. već uspješno stabilizirala uz podršku njemačkoga vlasnika Dermapharma, no zbog novih mjera štednje u zdravstvu prisiljena je na novo restrukturiranje. "Neprestano smanjenje cijena lijekova u 2013. i najava novih smanjenja u 2014., uz istodobno produljenje rokova plaćanja, kao i preporuke liječnicima za propisivanje najjeftinijih lijekova na tržištu, negativno utječu na likvidnost i poslovanje tvrtke", ističu u Farmalu te objašnjavaju kako su mjere restrukturiranja nužne kako bi se osigurao budući razvoj Farmala i održala distribucija kvalitetnih, učinkovitih i sigurnih, te cjenovno konkurentnih lijekova.

Ističu i da im je cilj "nastavak etičke suradnje s liječnicima". "Ove kratkoročne bolne mjere i rezovi trebali bi osigurati dobru osnovu za povratak Farmala na tržišnu poziciju koju smo držali do 2013. godine. Cilj nam je osigurati opstanak tvrtke i što prije ponovno početi zapošljavati. Bez poduzimanja ovih mjera jedino bi nam preostalo staviti ključ u bravu", izjavio je Mladen Ille, predsjednik Uprave Farmala. 

Komentirajte prvi

New Report

Close