Zašto je britanski sud oslobodio Todorića

Autor: Poslovni.hr , 08. studeni 2017. u 09:15
Foto: Reuters / Pixsell

Sudac je Todoriću ipak odredio zaštitne mjere, no i one mogu biti ukinute već za mjesec dana.

Todorićevi branitelji imali su dva argumenta temeljem kojih su tražili da se njihovog klijenta pusti na slobodu. Prvi je bio da nema opasnosti od bijega, a drugi – pozivanje na hrvatsko pravosuđe i odluku o puštanju na slobodu svih osumnjičenika.

Todorićev britanski tim upravo je temeljem ove odluke hrvatskog pravosuđa i tvrdnjom da i hrvatski sud smatra da nema opasnosti od utjecaja na svjedoke, "pobijedio" na jučerašnjem ročištu na kojemu je tužitelj tražio zadržavanje Todorića u pritvoru zbog – opasnosti od bijega, doznaje N1.

Todorićevi branitelji i tu su argumentaciju uspjeli odbaciti tvrdeći da se njihov klijent dobrovoljno pojavio na policiji te da je poznata njegova londonska adresa.

Sudac je Todoriću ipak odredio zaštitne mjere, no i one mogu biti ukinute već za mjesec dana. Naime, Todorić mora svaki dan od ponoći do tri sata ujutro nositi sigurnosnu narukvicu te se mora triput tjedno javljati u policijsku stanicu. Nakon mjesec dana može tražiti ukidanje i tih mjera. Izrečena mu je i jamčevima od 100 tisuća funti koju još nije uplatio, oduzeta mu je putovnica, kao i njegovoj supruzi. Kako piše N1, priloži li povratnu kartu kao dokaz ona svoju putovnicu može dobiti natrag te otputovati, a po povratku se mora opet javiti opet policiju.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Iz dobro obaviještenih krugova procurile su glasine da su odvjetnici g.Todorića pred Društvom za zaštitu životinja Ujedinjenog Kraljevstva pokrenuli postupak vezan uz zaštitu peseka g.Todorića,(koji se odaziva na ime čuko) koji je za sada nepoznatog boravišta, jer je prije desetak dana nestao ili pobjegao u nepoznatom smjeru ili je čak otet od nepoznatih osoba, a sve ovo vezano uz činjenicu da je hrvatski pravosudni sustav (nakon što g.Todorić više nije imao hipotekarnog boniteta) prihvatio osnivanje mobilijarne hipoteke nad njegovim pesekom (čukom), a koji se sada vjerojatno nalazi u rukama okrutnih vjerovnika.

New Report

Close