Evo što će se dogoditi ne pustite li kontrolora HRT-a u vaš dom

Autor: Poslovni.hr , 17. prosinac 2019. u 09:05
Foto: Igor Šoban / Pixsell

Ovlaštene osobe HRT-a nemaju sudski nalog za ulazak u stan.

Na upit tportala iz HRT-a su odgovorili kako kontrolu plaćanja mjesečne pretplate rade osobe koje imaju njihovo ovlaštenje. Kad vam kontrolor pokuca na vrata, on nema ovlaštenje za ulazak u stan, sve dok vi ne pristanete na to.

"Ovlaštene osobe HRT-a nemaju sudski nalog za ulazak u stan. Prilikom obavljanja kontrole na terenu dužne su obvezniku predočiti službenu iskaznicu HRT-a i u slučaju pristanka stanara vrše provjeru u stanu. U slučaju izostanka, odnosno odbijanja suradnje ovlaštena osoba HRT-a ne ulazi u stan i sačinjava zapisnik o utvrđenim činjenicama", pojasnili su iz HRT-a.

Provođenje kontrole plaćanja na određenom području HRT prijavljuje mjesnim policijskim postajama i obavještava ih o identitetu ovlaštenih osoba HRT-a koje kontroliraju na pojedinom području. "Ukoliko građani zovu policiju za vrijeme nadzora, policija ne reagira, jer je aktivnost kontrolora prijavljena mjesnim policijskim postajama", naglasili su iz HRT-a.

Na upit tportala iz policije su pak poručili da građani u svakom trenutku mogu zatražiti intervenciju policije na broj 192 ukoliko smatraju da im je povrijeđeno neko od prava ili smatraju da su oštećeni nekim protupravnim ponašanjem. "Odmah nakon zaprimljenog poziva/prijave policijski službenici izaći će na mjesto događaja te će prikupiti informacije relevantne za razjašnjavanje događaja", odgovorili su iz MUP-a.

Komentari (9)
Pogledajte sve

Neka gospoda kodiraju te svoje programe. Pa tko hoće gledati hrt će ga i platiti .. Baš bi me zanimalo koliko ljudi bi plaćalo hrt. Ne gledam uopće hrt a moram ga plaćati, i još plaćam maxtv i netflix. Ovaj hrt mi je samo trošak bezveze. kupujem nešto svaki mjesec što ne koristim …. debilana totalna.


Ne slažem se. U poplavi stranog medijskog kiča i neukusa ali i strane propagande da našim komercijalnim postajama, treba nam domaći TV servis koji će braniti interes Hrvatske. Osim toga na HTV su daleko bolji filmovi i dokumentarci nego na komercijalnim televizijama koje podilaze najnižim strastima a filmovi su im najjeftinije sorte uvijek iz iste kuhinje za poluretardirane.. Nemam u stanu više TV jer gledamo preko Interneta, ali država mora odlučiti hoće li sama financirati HTV ili ćemo mi dalje plaćati ikao ne gledamo klasičnu TV ali je gledamo preko interneta.

Je da !!! Htv je daleko najbolji pogotovo kad podilaze političarima na vlasti …. zbog cega si je onda sami ne financiraju ??? Zasto bih ja placao reklamiranje lopova, uhljeba i kriminalaca ??? Kaoda me ovako dovoljno ne upropaštavaju, truju i kradu !!!

Glupog li komentara!Samo “bedaci” gledaju HTV-e,i oni koji nemaju kablovsku Tv,gdje ima pregršt divnih programa.Ukinuti HTV-e ili pristojbu za njega.Mislim na traderov komentar.

Potpisujem.

New Report

Close