Evo kako možete izbjeći ljetne gužve na hrvatskim cestama

Autor: Poslovni.hr , 13. lipanj 2019. u 13:45
Foto: Igor Kralj / Pixsell

Jedan od odlučujućih čimbenika jest poznavanje ceste.

Osim graničnih prijelaza na kojima je gužva najmanja, pomoću HAK-ove interaktivne karte možete lako izračunati troškove putovanja koji uključuju i cijene trajekta.

"Putnici, a osobito turisti često biraju granične prijelaze koji će ih brže odvesti do autoceste, ne planirajući vrijeme koje će potrošiti na stajanje u koloni. Također, jedan od odlučujućih čimbenika jest poznavanje ceste jer mnogi rijetko biraju cestu kojom još nisu prošli", naglašava Irena Čačić, voditeljica informativnog centra iz HAK-a te dodaje kako bi putnicima na putovanjima preko granica interaktivna karta mogla biti od koristi, osobito u vrijeme pojačanog prometa poput blagdana ili ljetne sezone.  

„HAK se ponosi svojom Interaktivnom kartom s više od 40 tisuća interesnih točakapodijeljenih u 30-ak kategorija, a preko koje putnici mogu doznati najrazličitije korisne informacije, uključujući i one o graničnim prijelazima te kakvu gužvu mogu na njima očekivati. Informacije koje se odnose na podatke s graničnih prijelaza HAK je izradio u suradnji s MUP-om. Podaci se prikupljaju sa svakog pojedinog prijelaza kako bi vozači dobili što točnije informacije", objašnjava Irena Čačić.

Komentirajte prvi

New Report

Close