Evo gdje se najviše isplati kupiti ljetne gume

Autor: Poslovni.hr , 06. travanj 2019. u 11:10
Foto: Damir Špehar / Pixsell

Valja provjeriti kakve su njihove cijene kod različitih prodavatelja.

Za one koji traže nove ljetne gume otvara se više pitanja: koje gume od brojnih na tržištu kupiti i gdje. Isplati li se više kupiti gume jednog od renomiranih premium proizvođača, potražiti neku zlatnu sredinu, odnosno gumu koja ima solidne performanse i nešto manju cijenu ili kupiti gume nepoznatog, najčešće dalekoistočnog proizvođača koje su najpovoljnije?

Kupiti gume kod jednog od hrvatskih vulkanizera koji će ih odmah montirati na kotače, potražiti gume u danas sve brojnijim internetskim prodavaonicama gdje su u pravilu nešto povoljnije ili se još uvijek isplati po njih otići u Sloveniju? To su pitanja koja si postavlja vozač koji traži nove gume, stoga valja provjeriti kakve su njihove cijene kod različitih prodavatelja.

Večernji list je stoga provjerio cijene za jednu od najtraženijih dimenzija, 185/65 R15.

Primjerice, u jednoj od najvećih domaćih vulkanizerskih prodavaonica, u Vulkalu, guma Dunlop Streetresponse 2 88 T stoji 407 kuna, dok ista guma kod Lašiča u Brežicama stoji 54,46 eura (403,5 kuna). Kod povoljnije Save Perfecte cijena je također slična: u Zagrebu u Vulkalu stoji 324 kune, a kod Lašiča košta 41,34 eura (307 kuna). Ista cijena od 407 kuna, kao u Vulkalu, istaknuta je za gumu Dunlop Streetresponse 2 88 T i u drugoj velikoj zagrebačkoj vulkanizerskoj prodavaonici guma, Unikomercu, dok kod njih Sava Perfecta stoji 323 kune. Stoga je u toj dimenziji za vozače iz Zagreba kupnja u Sloveniji neisplativa.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Haha, kakav naručen tekst. Valjda su tri dana tražili tih par guma koje u Sloveniji nisu povoljnije.

A niste napisali koliko je postavljanje te iste gume
Mene je konkrentno za 225 45 R17 Continental Premium Contact 6 ispalo zajedno sa postavljanjem i balansom kod Lašiča 357 Eura, a ovdje u HR je preko 3 tisuće kuna. Jer Vulkan i općenito naši vulkanizeri naplaćuju oko 250 kuna montažu i balans

Valjda 195/65 15 je najčešća dimenzija.

Isplativa je Isplativa puno više u Sloveniji nego tu

New Report

Close