Evo gdje će se u Hrvatskoj maske vjerojatno morati nositi na otvorenom

Autor: Poslovni.hr , 22. travanj 2021. u 15:44
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Epidemiolog županijskog Zavoda za javno zdravstvo Tomislav Dijanić izvijestio je kako je od početka cijepljenja u županiju stiglo 54 tisuće doza cjepiva.

Koronavirusom su zaražene nove 153 osobe, a tri su umrle (76, 85 i 93 godine) u Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata, objavio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite. Kako piše Večernji list, na konferenciji za novinare načelnik Stožera Ivan Hampovčan, govoreći o razmatranim epidemiološkim mjerama, podsjeća kako je do 30. travnja na snazi preporuka da škole, gdje god je to potrebno, primjene “B model”, odnosno kombinaciju nastave u školama i na daljinu.

S obzirom na to da se broj oboljelih učenika od prošlotjednih 35 danas povećao na 66, Hampovčan je kazao kako u Stožeru smatraju da je to i dalje “zanemariv broj” koji još uvijek ne zahtijeva primjenu “C modela” nastave.

Najavio je da će od Nacionalnog stožera zatražiti uvođenje mjere obaveznog korištenja maski za lice na otvorenom prostoru na mjestima gdje se očekuje veći protok ljudi, kao što su tržnice, prostori oko trgovačkih centara i vjerski objekti, bez obzira na fizički razmak. Hampovčan je dodao da će se, vezano za domove za starije i nemoćne osobe, ponovno tražiti mjere zabrane posjeta te određivanje obavezne samoizolacije nakon povratka u objekt.

Epidemiolog županijskog Zavoda za javno zdravstvo Tomislav Dijanić izvijestio je kako je od početka cijepljenja u županiju stiglo 54 tisuće doza cjepiva, a na punktovima na kojima se provodi organizirano cijepljenje do sada je cijepljeno oko 13.300 osoba.

Komentirajte prvi

New Report

Close