Europski novac za VR tehnologiju na tvrđavama

Autor: Lucija Špiljak , 20. siječanj 2020. u 21:59
Foto: GettyImages

Projekti za nove sadržaje teški 14 mil. kn.

Osim sredstava za obnovu bivšeg kina Odeon, Javnoj ustanovi Tvrđava kulture Šibenik u 2019. odobreni su projekti u vrijednosti više od 14 milijuna kuna koji će biti utrošeni tijekom tri kalendarske godine.

Riječ je o projektima Fortitude i Emoundergrouns, financiranima iz EU fondova, čiji se završetak očekuje kroz dvije i pol godine. Za potonji Tvrđava ima budžet od 2,1 milijun kuna, ulagat će u sadržaje na tvrđavama, s fokusom na implementaciju tehnologije virtualne stvarnosti u svrhu storytellinga.

Projekt Fortitude vrijedan je više od 12 milijuna kuna, a projektnu ideju i aplikaciju osmislio je, razvio i prijavio tim Tvrđave kulture s partnerima, a to su Grad Karlovac, crnogorske općine Herceg Novi i Bar i Grad Banja Luka u BiH.

"Tvrđava sv. Mihovila će tijekom naredne tri godine dobiti niz novih sadržaja u unutrašnjosti: nova tehnološka i prostorna rješenja u suvenirnici i Info pultu tvrđave, izložbene postave u muzejskoj prostoriji i dijelu podzemnih prostora tvrđave, uređenje informativnog centra City Point, edukaciju za djelatnike, pokretanje međunarodne manifestacije Noć tvrđava u suradnji s partnerima te razvoja novih turističkih ruta", navode iz šibenske Tvrđave kulture. 

Komentirajte prvi

New Report

Close