Erste banka korisnicima Visa debitnih kartica omogućila korištenje Apple Pay usluge

Autor: Objava za medije , 21. srpanj 2020. u 15:05
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Erste banka svojim je klijentima, korisnicima Visa debitnih kartica izdanih uz račune fizičkih osoba, omogućila korištenje Apple Pay usluge.

Radi se o usluzi jednostavnog, sigurnog te praktičnog plaćanja i podizanja gotovog novca putem Apple uređaja, bez korištenja fizičke kartice.

Prilikom plaćanja u trgovini ili podizanja gotovine na bankomatu korištenjem iPhone ili Apple Watch uređaja, potrebno je autentificirati se koristeći Touch ID, Face ID ili zaporku, aktivirati zadanu karticu za plaćanje dvostrukim klikom bočne tipke te približiti uređaj POS terminalu ili beskontaktnom čitaču na bankomatu. Online plaćanja također su moguća u aplikacijama ili na internetskim prodajnim mjestima koja prihvaćaju Apple Pay kao uslugu plaćanja, i to bez potrebe za izradom korisničkog računa ili upisivanja adrese za dostavu artikala, s obzirom na to da su ti podaci već uneseni prilikom postavljanja usluge.

Postavljanje Apple Pay usluge vrlo je jednostavno. Potrebno je na Apple uređaju otvoriti aplikaciju Wallet, pritisnuti + i slijediti korake za dodavanje debitnih kartica Erste banke. Kada klijent doda karticu na iPhone, Apple Watch, iPad ili Mac računalo, odmah može početi koristiti Apple Pay uslugu na tom uređaju. Pritom je važno napomenuti da je za korištenje usluge na Apple Watch uređaju potrebno prethodno aktivirati uslugu Apple Pay na iPhoneu.

Važno je naglasiti da se prilikom dodavanja kartice u Apple Pay, stvarni brojevi fizičkih kartica ne pohranjuju na Apple uređaju ili poslužiteljima. Umjesto toga, svakoj se kartici dodjeljuje jedinstveni broj računa uređaja koji se zajedno s drugim sigurnosnim informacijama pohranjuje na posebnom čipu namijenjenom za sigurnu pohranu podataka za plaćanje.

Apple Pay prihvaćen je na svim prodajnim mjestima kao i na bankomatima s oznakom beskontaktnog plaćanja, te u aplikacijama i na internetskim stranicama s oznakom prihvata Apple Pay usluge.

Za više informacija o Apple Pay usluzi: https://www.apple.com/hr/apple-pay/

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close