Ernst&Young i IDOM u igri za studiju e-naplate cestarine

Autor: Darko Bičak , 05. lipanj 2018. u 15:28
Od 15. lipnja sezonsko poskupljenje cestarine/Tomislav Miletić/PIXSELL

Uvjete Ministarstva za zadovoljile hrvatsko-njemačka i španjolska ponuda, odabir početkom srpnja.

U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, jučer su otvorene četiri financijske ponude u procesu odabira izvođača Studije sustava elektroničke naplate cestarina.

Svoje ponude su dali: Zajednica ponuditelja Ernst & Young savjetovanje Hrvatska i Ernst & Young Njemačka, MultiContract Consulting iz Mađarske, IDOM Consulting iz Španjolske te CGI Czech Republic iz Češke Republike.

Kako su objavili iz samog Ministarstva, nakon završene ocjene tehničkih ponuda u kojima je utvrđeno da dva ponuđača zadovoljavaju tehničke uvjete, povjerenstvo je provelo drugi krug u kojem je izvršeno javno otvaranje financijskih ponuda zajednice ponuditelja Ernst&Younga Hrvatska i Ernst&Young Njemačka i ponuditelja IDOM Consulting iz Španjolske.

Oba su ponudila projektne timove formirane od domaćih i stranih stručnjaka. Zajednica ponuditelja Ernst & Young savjetovanje Hrvatska i Ernst & Young Njemačka traže 1,124.080 eura dok IDOM Consulting, Engineering, Architecture SAU iz Španjolske nudi cijenu od 875.526 eura.

Konačni odabir savjetnika za izradu studije se očekuje početkom srpnja.  Već i prije toga, Hrvatske autoceste i Autocesta Rijeka-Zagreb će 15. lipnja sezonski podići za deset posto cijenu cestarina na prometnicama kojima upravljaju.

Sezonske cijene, koje traju do 15. rujna, uvode se za motocikle, osobna i kombi vozila, odnosno 1. i 2. kategoriju. U HAC-u procjenjuju da im se 40 posto prometa odvija tijekom tri ljetna mjeseca.

Komentirajte prvi

New Report

Close