Nova ponuda iz inozemstva: Nude im 65.000 kuna plaće, ugovor na neodređeno te niz drugih pogodnosti

Autor: Poslovni.hr , 21. svibanj 2019. u 10:07
FOTO: GettyImages

Sve više mladih liječnika nakon studija napušta Hrvatsku i odlazi u inozemstvo u potrazi za dobro plaćenim poslom. To su prepoznale i agencije koje posreduju u zapošljavanju pa često dolaze u Hrvatsku kako bi prezentirale svoje ponude i regrutirale novi kadar.

Tako su predstavnici poljske agencija Paragona, koja se bavi pronalaskom i zapošljavanjem medicinskog kadra diljem Europe, radi dodatne promocije prošlog vikenda su došli u Zagreb i započeli prezentacije zainteresiranim liječnicima, piše Šibenski.hr.

Paragona je do sada uspješno odradila pilot-projekt i zaposlila 25 europskih specijalista obiteljske medicine u Lincolnshireu, na sjeveroistoku Engleske, a sad je fokusirana na zapošljavanje u Midlandsu, središnjem dijelu Engleske, gdje planira smjestiti stotinjak medicinskih stručnjaka. A što im se nudi?

Ugovor na neodređeno vrijeme, godišnja bruto plaća između 70 i 90 tisuća britanskih funti (50.000 do 65.000 kuna mjesečno), pomoć pri preseljenju i pronalasku stana, vrtića, škole…

Devet pogodnosti u Velikoj Britaniji

stalno zaposlenje u javnim jedinicama zdravstvene službe
mogućnost posjeta potencijalnom mjestu rada
jamstvo zapošljavanja prije početka jezičnog tečaja
intenzivni, besplatni jezični tečaj, stacionarni ili on-line
stipendiju tijekom stacionarnog tečaja
besplatni smještaj tijekom stacionarnog tečaja
program prilagodbe nakon dolaska na odredište
besplatni letovi na kampus i s povratkom tijekom tečaja
pomoć pri traženju odobrenja

Ovakove ponude dijele se i na društvenim mrežama, forumima, ali stižu i na adrese i mailove hrvatskih obiteljskih liječnika koje vabe za rad u Engleskoj.

Ipak u slučaju da razmišljate o ovoj ponudi, na umu treba imati neke stvari. Posao obiteljskog liječnika u Velikoj Britaniji razlikuje se od našeg sustava, što se navodi i u natječaju. Ključna je razlika jača dijagnostika i liječenje svih dobnih skupina te činjenica da medicinske sestre obavljaju neke medicinske poslove koje u nizu europskih zemalja rade isključivo liječnici, piše Šibenski.hr.

Komentari (2)
Pogledajte sve


Mediji svakodnevno doslovno propagiraju iseljavanje Hrvata iz vlastite domovine. Većina tih članaka o bljestavilu zapada su bajke.

Svakako je na zapadu visestruko bolje ekonomski nego ovdje.

Nije samo pitanje place, nego i napredovanja u struci.

Mediji svakodnevno doslovno propagiraju iseljavanje Hrvata iz vlastite domovine. Većina tih članaka o bljestavilu zapada su bajke.

New Report

Close