Ekoudruga ne želi dodatne hidrocentrale na Korani

Autor: Darko Bičak , 14. veljača 2016. u 21:59
Foto: Thinkstock

Gradi se pet HE, a trebale bi još dvije.

Karlovac Ekološke udruge Karlovačke županije protive se gradnji dodatnih hidroelektrana na rijeci Korani. Naime, Grad Slunj, nekoliko općina i ekološka udruga Eko-pan iz Karlovca opet će tražiti izmjene i dopune prostornog plana Karlovačke županije bude li on u Županijskoj skupštini izglasan zajedno s dvije lokacije za moguću gradnju hidrocentrala na Korani, najavio je Eko-pan.

Ta se udruga oglasila priopćenjem nakon što je Županijski zavod za prostorno uređenje na konferenciji za novinare prošlog tjedna sumirao javnu raspravu o prijedlogu prostornog plana Karlovačke županije, koji bi se u travnju trebao naći pred županijskim vijećnicima.

Autori prijedloga prostornoga plana rekli su tada da se udovoljilo zahtjevima te neće biti moguće graditi nove hidrocentrale, osim pet započetih i još dviju na Korani, Barilović i Lučica, čija gradnja je predviđena ranijim dokumentima. Voditelj Eko-panova programa "Pravo na okoliš" Denis Francišković ističe kako će se Eko-pan boriti da se i te dvije lokacije maknu budući da nije započela njihova gradnja, a i  HEP, ustvrdio je, nije odviše zainteresiran za njih. 

Komentirajte prvi

New Report

Close