Profesori na slobodi, kao jamstvo ponudili nekretnine od 400.000 kn

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. travanj 2013. u 20:56
Arhivska fotografija; Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Sudac istrage osječkoga Županijskog suda danas je iz istražnog zatvora pustio dvojicu osumnjičenika iz tzv. afere “Indeks” vezane uz Ekonomski fakultet Osijek pošto je uknjižbom na založene nekretnine za njih osigurana jamčevina od 400 tisuća kuna, izvijestio je taj sud.

Sudac istrage osječkoga Županijskog suda danas je iz istražnog zatvora pustio dvojicu osumnjičenika iz tzv. afere "Indeks" vezane uz Ekonomski fakultet Osijek pošto je uknjižbom na založene nekretnine za njih osigurana jamčevina od 400 tisuća kuna, izvijestio je taj sud.

U priopćenju za javnost navodi se kako su osumnjičenici dostavili rješenja Zemljišno-knjižnoga odjela osječkoga Općinskog suda u kojima je provedena uknjižba prava zaloga na njihovim nekretninama od 400.000 tisuća kuna u korist Republike Hrvatske.

Dvojica osumnjičenika branit će se sa slobode, a glasnogovornik suda Miroslav Rožac izjavio je za Hinu kako će se im se istražni zatvor ponovno odrediti ako budu napuštali mjesto prebivališta bez suglasnosti tijela koje vodi postupak, ako budu ponavljali kaznena djela za koja ih se tereti ili ako svojim postupcima na slobodi budu ometali kazneni postupak.

USKOK je pokrenuo istragu protiv 39 osumnjičenika – profesora i studenata Ekonomskog fakultete te posrednika u kupoprodaji ispita, a njih pet završilo je 6. travnja u istražnom zatvoru na mjesec dana.

Nakon današnje odluke u pritvoru su još tri osobe iz te afere.

Komentirajte prvi

New Report

Close