Dvije agencije traže ravnatelje

Autor: Poslovni.hr/H , 15. studeni 2016. u 10:37
Foto: Thinkstock

Kandidati koji se vide na mjestu ravnatelja iduće četiri godine dužni su uz prijavu priložiti svoj program rada i razvoja Agencije za mandatno razdoblje.

Dvije agencije – za poljoprivredno zemljište te za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju uskoro će dobiti nove čelne ljude jer su raspisani natječaji za njihove ravnatelje i zamjenike ravnatelja.

Agencija za poljoprivredno zemljište bez ravnateljice je od kraja rujna kada je Blaženka Mičević, kojoj je mandat trajao do početka 2018. godine, na vlastiti zahtjev prije roka odstupila s dužnosti.

Upravno vijeće Agencije sada je raspisalo natječaj za novog ravnatelja od kojeg se traži da ima hrvatsko državljanstvo, završen studij agronomske, pravne, ekonomske ili druge odgovarajuće struke, najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima raspolaganja nekretninama, odlično znanje engleskog, njemačkog ili francuskog jezika, te da protiv njega nije pokrenuta istraga, odnosno da se ne vodi kazneni postupak zbog kaznenog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

 Kandidati koji se vide na mjestu ravnatelja iduće četiri godine dužni su uz prijavu priložiti svoj program rada i razvoja Agencije za mandatno razdoblje.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju bez ravnatelja je od 9. ožujka, tada je istekao mandat bivšem ravnatelju Anti Pezi. Agencijom sada upravlja v. d. ravnatelj Ivan Macanić.

Zašto se tako dugo čekalo na raspisivanje natječaja Ministarstvo poljoprivrede, čiji ministar po položaju predsjeda Upravnim vijećem koje bira  ravnatelja, na Hinin upit nije izravno odgovorilo.

"Ministar Tomislav Tolušić je neposredno nakon stupanja na dužnost, te nakon što ga je Vlada imenovala predsjednikom upravnih vijeća Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te Agencije za poljoprivredno zemljište, donio odluke o raspisivanju natječaja za ravnatelja i zamjenika ravnatelja obje agencije", poručilo je Ministarstvo.

Potencijalni ravnatelj te Agencije, koju mora imati svaka država članica EU-a, mora biti fakultetski obrazovan iz agronomije, prava ili ekonomije, imati najmanje pet godina rada u struci, znati engleski te biti hrvatski državljani protiv kojeg se ne vodi kazneni postupak. Natječaj ne traži od kandidata program rada i razvoja Agencije, propisuje tek da će se s kandidatima koji zadovolje formalne uvjete održati intervju radi provjere stručnih znanja, sposobnosti i vještina bitnih za ravnateljsko mjesto.

Ravnatelje obiju agencija imenuju njihova Upravna vijeća koja imaju po četiri člana i predsjednika kojeg imenuje hrvatska Vlada, a koji je po položaj ministar poljoprivrede, u ovom slučaju Tomislav Tolušić.

Komentirajte prvi

New Report

Close