Dunji Gotovini po presudi odšteta i povratak u MORH

Autor: Poslovni.hr , 22. travanj 2013. u 11:36
Dunja i Ante Gotovina; Photo: Anto Magzan/PIXSELL

“Dunji Gotovini ponuđeno je da se vrati na posao, a o njoj ovisi hoće li to prihvatiti”, potvrđeno je to danas u MORH-u.

U MORH-u su danas potvrdili da su dužni, osim isplate odštete zbog nezakonitog umirovljenja, Dunji Zloić Gotovini prema presudi upravnog suda iz 2006. godine, kao djelatnoj vojnoj osobi ponuditi adekvatno radno mjesto sukladno stručnoj spremi i činu.

"Dunji Gotovini ponuđeno je da se vrati na posao, a o njoj ovisi hoće li to prihvatiti", potvrđeno je to danas u MORH-u, u kojem nisu željeli komentirati zašto ministarstvo nije postupilo po presudi upravnog suda iz 2006. godine.

Po toj presudi, supruga umirovljenoga generala Ante Gotovine, dobila je spor protiv Ministarstva obrane zbog nezakonitog umirovljenja i otpusta iz službe 2004. godine i osim što bi trebala biti vraćena na posao, trebala bi dobiti oko 700 tisuća kuna odštete, potvrdio je za Hinu njezin odvjetnik Ivo Farčić.

Odbio je govoriti o detaljima presude kao i hoće li se Dunja Gotovina vratiti na posao, rekavši da "nema mandat svoje stranke govoriti o osobnim stvarima".

Ni u MORH-u nisu željeli podrobnije komentirati taj predmet.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Koja namještaljka. Tako i treba, daj raji vina i igara a ti deri po njima.

New Report

Close