Država ulaže 320.000 eura u najpoznatiji i najveći poljoprivredni sajam

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. kolovoz 2023. u 19:00
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

“Pokazalo se da, kada ostanete bez takve manifestacije, teško je možete vratiti”, kaže Salaj.

Štala u kojoj najbolja hrvatska grla čekaju prezentaciju i ocjenjivanje na Državnoj stočarskoj izložbi u Gudovcu, bit će obnovljena zahvaljujući investiciji Ministarstva poljoprivrede od 320.000 eura, najavio je u petak direktor sajma Zlatko Salaj na konferenciji za novinare.

“Bjelovarski sajam ove godine ušao je u svoju 30. godinu poslovanja, a štale, hangari i drugi objekti za održavanje proljetnog i jesenskog sajma, najvećih poljoprivrednih sajmova u ovom dijelu Europe, dotrajali su i trebaju stalna ulaganja”, rekao je Salaj.

Upozorava da je zbog dotrajalosti krovišta štale već je postalo upitno održavanje Državne stočarske izložbe.

“Pokazalo se da, kada ostanete bez takve manifestacije, teško je možete vratiti”, kaže Salaj.

Obnova krovišta očekuje se do kraja godine, a najkasnije do održavanja proljetnog sajma iduće godine.

Tvrtka Bjelovarski sajam u vlasništvu je Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije i posluje na tržištu te joj je teško povući novac za investicije za obnovu iz EU-ovih fondova, a zarada Bjelovarskog sajma nije tolika da može realizirati kapitalna ulaganja iz vlastitih sredstava.

“Ova je investicija rezultat više sastanaka s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i ministricom Marijom Vučković kojoj zahvaljujemo, jer je ovdje ulaganje neophodno i vjerujemo da je ovo tek početak. Svakako želimo da Bjelovarski sajam bude iskorišten tijekom čitave godine i da ima što više manifestacija, a ovo je korak u tom pravcu”, rekao je župan Marko Marušić.

Komentirajte prvi

New Report

Close