Država mu mora platiti gotovo 500.000 kuna: Zadranin se žalio na uvjete i stres u zatvoru

Autor: Poslovni.hr , 05. prosinac 2022. u 09:34
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Sud je odbacio da se Zadraninu pogoršalo zdravstveno stanje u zatvoru, navodeći kako je tamo skrb.

Zadranin (60) dobio je na Općinskom sudu u Zadru čak pola milijuna kuna odštete gotovo deset godina otkako je na Županijskom sudu u Splitu oslobođen optužbe za kazneno djelo zlouporabe opojnih droga. Naime, on je priveden 2008. godine zbog sumnje preprodaju kokaina, marihuane i heroina 2008. godine priveden s dvojicom svojih sinova i proveo je potom iza rešetaka ukupno 1195 dana, odnosno nešto više od 3 godine i tri mjeseca, piše portal 057info.

Istaknuo je u zahtjevu za odštetu istaknuo je kako je boravak u zatvoru na njega djelovao izuzetno stresno, te da je i nakon izlaska na slobodu imao problema sa spavanjem. Kao razlog, naveo je da je ćeliju dijelo s 8 do 10 zatvorenika te da su neki od njih bolesni zbog čega je on bio izložen potencijalnom prijenosu bolesti.

U zahtjevu je naveo kako mu je ovaj puta bilo teže u zatvoru jer je koristio štake zbog prometne nesreće koju je imao netom prije. Žalio se na čučavac u WC-u te izbjegavao odlaske u dvorište zbog stepenica. Tvrdio je da je došlo do povrede časti i ugleda, na što mu je sud odgovorio kako nije ni uživao neki veliki ugled s obzirom na to da je i ranije bio iza rešetaka.

Sud je odbacio da se Zadraninu pogoršalo zdravstveno stanje u zatvoru, navodeći kako je tamo skrb. No,dobio je odštetu koju mu mora isplatiti država. Zadraninu je na kraju dodijeljen iznos od 478.000 kuna, odnosno 400 kuna po danu provedenom iza rešetaka jer je Sud smatrao neosnovano pritvaranje predstavlja grubi napad na slobodu i prava čovjeka i građanina.

Komentirajte prvi

New Report

Close