Drvnom sektoru otvoriti hotele

Autor: Božica Babić , 09. listopad 2015. u 08:30
Skup u Dubrovniku okupio je više od 500 sudionika iz regije

Apel za jaču suradnju s ulagačima u turizam.

Strategije pametne specijalizacije RH jedan su od kanala za povlačenje sredstava iz EU fondova, gdje je raspoloživo 330 milijuna eura, od kojih je 110 rezervirano za centre kompetencije, a klasteri mogu biti ključni u povlačenju novca za reindustrijalizaciju te za malo i srednje poduzetništvo.

Istaknuto je to na Adriatic Wood Daysu (AWD) u Dubrovniku, sektorskom skupu šumarstva, prerade drva, energije iz drva, proizvodnje namještaja i pripadajućih kreativnih industrija kojem je prisustvovalo više od 500 sudionika iz Hrvatske i šire regije. S AWD-a je upućena i inicijativa za jačanje suradnje investitora u turizam RH i lokalnih dobavljača, među kojima je i virovitički Tvin, koji je ove godine opremio više jadranskih luksuznih hotela.

Među njima su Valamar u Poreču i Ambassador u Opatiji. Upravitelj šumske zadruge Terra Concordia Ivan Mahnić promovirao je projekt E-šume, informacijski alat za nadzor drvne mase od sječe u šumi do krajnjeg potrošača, i to u realnom vremenu. EU, naime, rigornozno zabranjuje trgovinu ilegalno posječenim drvom i protivi se prekomjernim sječama koje su djelomično prisutne u Hrvatskoj kao i u zemljama jugoistočne Europe, posebno u privatnim šumama.    

Komentirajte prvi

New Report

Close