Doznato kako će izgledati kampanja za drugi krug

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. prosinac 2019. u 10:07
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kolinda Grabar-Kitarović prije drugog kruga predsjedničkih izbora neće imati skupove, ali će ići među ljude, a Zoran Milanović će raditi isto kao dosad, piše u petak Večernji list.

U stožerima Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića jučer su dogovarali strategiju za završnicu predizborne kampanje uoči drugog kruga predsjedničkih izbora, koji će se održati 5. siječnja, navodi dnevnik.

Aktualna predsjednica, kako doznaje Večenji list od izvora u njezinu stožeru, odlučila je promijeniti dosadašnju taktiku i do kraja kampanje neće imati predizborne skupove, ali će i dalje odlaziti među ljude, dok njezin protukandidat nastavlja istu kampanju koja mu je donijela pobjedu u prvom krugu. Milanović će danas biti u Osijeku, a do kraja tjedna obići će još nekoliko gradova. U nedjelju će održati predizborni skup u Zagrebu.

Iz oba stožera dnevnik doznaje da će se kandidati odazvati pozivima na televizijske debate, ali nisu željeli precizirati koliko će takvih debata biti.

U stožeru Grabar-Kitarović kazali su kako će na nekoliko ključnih debata, koje su im strateški važne, predsjednica sigurno ići, dok u Milanovićevu stožeru navode da će na vrijeme odgovoriti na pozive na debate.

Ključno pitanje kampanje Kolinde Grabar-Kitarović je kako zaustaviti i preokrenuti negativan trend i kako pridobiti birače koji su u prvom krugu glas dali Miroslavu Škori.

"Polazimo od činjenice da je većina birača koja je izišla na izbore u prvom krugu svoj glas dala kandidatima desnog političkog spektra. Riječ je kandidatima koji dijele zajedničke vrijednosti, kao što su ideja snažne i sigurne Hrvatske, kao i tradicionalnih vrijednosti. Nećemo podcjenjivati birače. Milanovićeva kampanja svodi se na vrijeđanje, laganje i omalovažavanje svih ostalih", objašnjava za Večernji list član stožera Grabar-Kitarović, sugerirajući da će Škorini birači svojevrsnim automatizmom prijeći u njezin tabor.

Milanović u drugi krug predsjedničkih izbora ulazi sa psihološkom prednošću pobjednika prvog kruga. Kako ističu u njegovu stožeru, Milanović će u drugom krugu nastaviti s pobjedničkom kampanjom kojom će, sigurni su, uspješno zaključiti i drugi krug. Milanovićev pobjednički govor u izbornoj noći zapravo je bio prvi govor na početku kampanje za drugi krug. Bio je to inkluzivan govor, u kojem je naglašavao da je riječ o političkoj utakmici, a ne ratu, donosi Večernji list.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Vjerojatno, politiku u kumrovcu

………..DOZNATO !?!?!?!?!?! Koju je ovaj nounar školu pohađao

New Report

Close