Dosta vam je plaćanja kazni zbog prekomjerne brzine? Evo kako ih možete izbjeći

Autor: Poslovni.hr , 15. lipanj 2021. u 10:26
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ako ste sami na cesti, odnosno ako nema gustog prometa još ste izloženiji kažnjavanju pa posebno pripazite na brzinu.

Prometne kazne, to je nešto što svi želimo izbjeći, ali sve je više kamera i kontrolnih točaka na kojima su policijski službenici i mnogo je veće vjerojatnost da ćete u nekom trenutku izgubiti koncentraciju i blago ubrzati s vozilom, a upravo bi vas taj trenutak mogao koštati…

Pojam o brzini u vožnji mnogo je lakše izgubiti ako vozite automobil s automatskim mjenjačem i samo pritišćete papučicu gasa i kočnice, odnosno ne mijenjate brzine. Stari je savjet da krenete ranije pa ćete već na početku putovanja napustiti potrebu za jurcanjem, piše automobili.hr

Vozi li vam neki automobil preblizu, nemojte dopustiti da to utječe na vas, odnosno nemojte ubrzavati. Bolje je pronaći sigurno mjesto, na vrijeme uključiti pokazivač smjera i stati sa strane, odnosno propustiti vozača koji ne održava sigurnosni razmak.

Kontrolirajte brzinomjer prije svakog ograničenja brzine, ali i u vožnji.

Ako ste sami na cesti, odnosno ako nema gustog prometa još ste izloženiji kažnjavanju pa posebno pripazite na brzinu. Također, pazite i pri pretjecanju. Uzmite u obzir brzinu kojom se krećete i koliko ćete morati ubrzati, pretječete li drugo vozilo. Upravo u tom trenutku mogli biste biti snimljeni, a ta fotografija će biti vrlo skupa.

Jedan od uređaja koji vam može biti od velike pomoći je tempomat, pogotovo u uvjetima kad se vozite na sporijim prometnicama gdje su ograničenja 50 ili 60 km/h, a i na otvorenoj cesti, na kojoj su ograničenja 80 km/h ili više. Gotovo svi novi automobili danas imaju tempomate pa ako je vaše vozilo opremljeno tim uređajem iskoristite ga. Namjestite željenu brzinu i nema straha da ćete je prekoračiti. Međutim, s tempomatom uvijek budite oprezni, spremni da reagirate na neki problem na cesti. Uključivanje tempomata nije razlog da odlutate mislima, nego, dapače, zadržite maksimalnu koncentraciju.

Komentirajte prvi

New Report

Close