Dosta vam je čekanja? Evo kako što prije na red za cijepljenje

Autor: Poslovni.hr , 15. travanj 2021. u 09:55
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Istina je da se faze međusobno preklapaju i da je nemoguće da u dan bude kraj druge i početak treće faze, ali golem broj primjedbi i nezadovoljstvo građana ukazuju na manjkavosti u organizaciji.

Dosad se na Zagrebačkom velesajmu sveukupno cijepilo gotovo 10.000 ljudi. To je malo ako se uzme u obzir da je masovno cijepljenje u milijunskom gradu počelo prije devet dana i da je kapacitet punkta oko 5000 ljudi dnevno.

Izgledno je da će sljedeći tjedan početi i treća faza cijepljenja u Zagrebu, koja podrazumijeva vakcinaciju opće populacije, ali već sada je iz dana u dan sve više mladih u 30-ima i 40-ima koji su se cijepili iako nisu kronično bolesni, navodno zbog većeg broja onih koji odbijaju AstraZenecino cjepivo.

Istovremeno, međutim, jako je puno građana koji su stariji od 65 godina ili imaju kronične bolesti, dakle pripadaju drugoj prioritetnoj skupini, koji na cijepljenje još nisu pozvani, a ne bi odbili nijedno cjepivo. Istina je da se faze međusobno preklapaju i da je nemoguće da u dan bude kraj druge i početak treće faze, ali golem broj primjedbi i nezadovoljstvo građana ukazuju na manjkavosti u organizaciji piše Večernji list.

Dr. Ljubica Lazić Vuletić, koordinatorica za cijepljenje u Zagrebu, ističe da će svaki obiteljski doktor svoje pacijente naručiti na termin na Velesajmu.

“U sustavu imamo tu mogućnost naručivanja pacijenata, uostalom, više od 80 posto pacijenata na termine na Velesajmu naručili su obiteljski liječnici i nepojmljivo je da netko odbije naručiti pacijenta, to mogu biti neke greške u komunikaciji. Obiteljski liječnici obavljaju lavovski dio posla. Zbog greške u sustavu pozive su dobili mladi ljudi, ali mi smo još u drugoj fazi cijepljenja i sve se može naručiti preko obiteljskih liječnika. Ovaj smo tjedan imali na raspolaganju samo AstraZenecino cjepivo i trenutačno nije moguće cijepljenje drugim cjepivom”, kaže dr. Ljubica Lazić Vuletić.

Komentirajte prvi

New Report

Close