Dosad više od 220 novih slučajeva, prednjače Dalmacija i Zagreb, Capak potvrdio da će brojka biti velika

Autor: Poslovni.hr , 19. kolovoz 2020. u 11:58
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Od 66 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 26 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1109 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak u razgovoru za N1 kazao je kako još ne može odgovoriti hoće li i danas biti srušen rekord novooboljelih od koronavirusa, ali ‘činjenica je da će brojka biti velika’.

“Brojka je velika, posljedica je to što smo pustili sve aktivnosti, a i turizam je i dalje u tijeku. Mi bismo naše pokazatelje trebali računati na 5.000.000 stanovnika zbog velikog broja turista”, kazao je.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 576  obrađenih testova danas je 66 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 18, Imotskog 13, Zmijavaca 3, Lovreća 3, Prološca 1, Podbablja 2, Makarske 7, Tučepa 1, Podstrane 2, Solina 1, Kaštela 6, Sinja 2, Hrvaca 1, Trilja 2, Hvara 3 i Runovića 1 osoba.

Od 66 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 26 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1109 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 14 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se jedna osoba nalazi na respiratoru, izvijestio je Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 24 osobe su oboljele od zarazne bolesti COVID-19. 22 novooboljele osobe imaju prebivalište na području Šibensko-kninske županije, i to: na području Grada Šibenika 11 osoba; na području Grada Knina četiri osobe; u Vodicama tri osobe; u Bilicama dvije osobe, te po jedna osoba u Pirovcu i na području Grada Drniša.

Odradili smo 684 testiranja, što je rekord. 47 je novih slučajeva, 20 su kontakti već oboljelih, 13 su povratnici s godišnjeg, za 9 osoba je nepoznata anamneza, 6 je u obradu. 450 aktivnih slučajeva”, rekla je Sandra Šikić iz Zagreba. “Zabilježili smo nešto veći broj kontakata s pozitivnim osoba,a, pozivamo sve da po povratku s godišnjih odmora smanje broj kontakaat i čuvaju svoje ukućane”, rečeno je na press konferenciji stožera Grada Zagreba.

Evo pregleda dosadašnjih informacija:

Splitsko-dalmatinska županija 66 novooboljelih

Grad Zagreb 47 novozaraženih

Šibensko-kninska županija 24 novozaražena

Zadarska županija 20 novozaraženih

Osječko-baranjska županija 15 novozaraženih

Zagrebačka županija 7 novozaraženih

Varaždinska županija 6 novozaraženih

Brodsko-posavska županija 5 novozaraženih

Primorsko-goranska županija 4 novozaražena

Koprivničko-križevačka županija 3 novozaražena

Istarska županija 3 novozaražena

Bjelovarsko-bilogorska županija 3 novozaražena

Vukovarsko-srijemska županija 3 novozaražena

Krapinsko-zagorska županija 2 novozaražena

Ličko-senjska županija 2 novozaražena

Sisačko-moslavačka županija 0 novozaraženih

Požeško-slavonska županija 0 novozaraženih

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close