DORH traži istražni zatvor za bivšeg vlasnika TLM-a

Autor: Poslovni dnevnik , 04. travanj 2018. u 21:59
Igor Shamis/Duško Jaramaz/PIXSELL

Uz Igora Shamisa ‘na meti’ istražitelja su i bivši direktori Marijan Stričević i Živko Lakoš.

Malverzacije u šibenskom TLM-u predmet su još jedne istrage protiv nekada čelnih ljudi te kompanije uključujući i njezina bivšeg vlasnika Igora Shamisa.

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku potvrdilo je pokretanje istrage protiv njega te Marijana Stričevića i Živka Lakoša, koji su 2015. i 2016. e bili na upravljačkim dužnostima TLM Holdinga i TLM Aluminiuma. Istraga je pokrenuta zbog sumnje u nezakonito poslovanje kojim su, navode u Državnom odvjetništvu, TLM oštetili za više od 800 tisuća kuna.

Potvrđeno je i da je za drugookrivljenog Shamisa sucu istrage Županijskoga suda u Šibeniku podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora. Istražitelji vjeruju da su prvookrivljeni Stričević, Shamis i trećeokrivljeni Lakoš od 24. veljače do 11. rujna 2015. u Šibeniku počinili kaznena djela zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i to dogovorivši se da iz kompanije  izvuku novac za sebe i druge, čime su, tvrde istražitelji, pribavili nepripadnu imovinsku korist.

Podsjetimo, Shamis u srpnju 2015. opozvao je cijelu upravu TLM Aluminiuma na čijem je čelu bio Stričević, a za privremenog upravitelja postavljen Lakoš iz Jadranske banke, koja je bila najveći vjerovnika TLM-a. Lani su zbog sumnje da su gospodarskim malverzacijama oštetili TLM i Jadransku banku za 170 milijuna kuna osumnjičeni Tonći Kandido, negdašnji član uprave TLM-a, te bivši vlasnici Marko i Loran Pejčinovski, od kojih je Shamis preuzeo šibensku tvornicu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close