Donacijom 2 mil. kn riješili slučaj Slano

Autor: Poslovni dnevnik , 26. srpanj 2016. u 21:59
Marina ima kapacitet do 200 plovila duljine od 12 do 20 m, investicija je teška 60 mil. kn/ G. Jelavić/PIXSELL

ACI očistio prijepor u novoj marini.

Novi Nadzorni odbor ACI-ja na sjednici prošloga petka dao je suglasnost na odobrenje zahtjeva za donaciju Općini Dubrovačko primorje u iznosu od dva milijuna kuna, a načelnik te općine Nikola Knežić u utorak je potvrdio kako će se potpisivanjem tog sporazuma riješiti nesuglasice oko otvaranja ACI-jeve marine "Veljko Barbieri"' u Slanom.

ACI je priopćio kako je prošloga tjedna zaprimio zahtjev za donacijom u visini od dva milijuna kuna. "Navedenim iznosom sufinancirala bi se, po dobivanju potrebnih građevinskih dozvola, izgradnja prometnice u mjestu Slano. Nastavno na navedeno, očekuje se i izdavanje uporabne dozvole te početak rada ACI marine Veljko Barbieri u Slanom", navodi se u priopćenju. Načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić potvrdio je kako će se formalizacijom donacije okončati problemi oko uporabne dozvole.

"Riješena je stvar, danas očekujemo potpisani sporazum. Tamo su već radovi na pristupu marini, koji bi trebali sutra biti gotovi. Ako bude sve kako treba, možda već sutra bude uporabna dozvola", rekao je Knežić. Napomenuo je da će se pristupna cesta graditi po fazama te kako je to bio zahtjev općine od samog početka. Poručio je kako bi se dovršenje ceste moglo očekivati do sljedeće sezone.  Prijepori između ACI-ja i Općine Dubrovačko primorje kulminirali su početkom srpnja. kad su iz ACI-ja poručili da ih Dubrovačko primorje ucjenjuje s uporabnom dozvolom za marinu te kako nemaju nikakvu pravnu osnovu za isplatu sredstava za spornu pristupnu cestu.

Komentirajte prvi

New Report

Close