Donacija PBZ-a Odjelu za pedijatriju pulske bolnice

Autor: Poslovni.hr , 07. studeni 2023. u 17:00
FOTO: Press

 PBZ grupa u sklopu svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“ donirala je gotovo 31.000 eura Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Pula, omogućujući kupnju digitalnog aEEG i urinoflowmetar uređaja.

PBZ donacija realizirana je u suradnji s Ministarstvom zdravstva kao dio pomaganja njegovu projektu „Praćenje djece s neurorizicima“, u sklopu kojeg je do sada uručeno 40 donacija pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama diljem Hrvatske.

Voditeljica Odjela za pedijatriju Opće bolnice Pula doktorica Vlasta Kocijančić istaknula je kako je donacija pulskoj bolnici omogućila kupnju digitalnog aEEg i urinoflowmetar uređaja.

Digitalni aEEG uređaj služi za praćenje funkcije mozga tijekom dužeg vremenskog razdoblja od tradicionalnog EEG-a, obično tijekom nekoliko sati do dana. Njegovo korištenje je potpuno jednostavno, neinvezivno i bezbolno za pacijente, stoga je posebno korisno u neonatologiji, rekla je.

Urolflow ili mikciometrija je pretraga kojom se služimo u obradi djece s poremećajem mokrenja, a koji čine više od 40 posto kliničkih posjeta u nefrološkoj ambulanti, a vrlo su česti upravo kod neurorizične djece. Oba uređaja su nam iznimno vrijedna iz onog najvažnijeg medicinskog pristupa, a to je uspostavljanje pravovremene dijagnoze te osiguravanje odgovarajućeg liječenja, istaknula je Kocijančić.

Donacija Općoj bolnici Pula dio je projekta društveno odgovornog poslovanja PBZ grupe, članice Intesa Sanpaolo Grupe, koji Grupa provodi već petnaest godina pod nazivom “Činim dobro svaki dan”.

Do sada je za projekt „Činim dobro svaki dan“ PBZ grupa donirala 4,4 milijuna eura te realizirala 76 donacija, uključujući bolnice i domove socijalne skrbi diljem Hrvatske.

Komentirajte prvi

New Report

Close