Domovinska koalicija želi zakonom zaštititi zviždače

Autor: Poslovni.hr , 30. kolovoz 2016. u 22:00
Balenović, Kovačević, Ćorić, Foto: Pixsell

Pravaši zahtijevaju da se na posao vrati Vesna Balenović, zviždačica iz Ine i kandidatkinja na izborima.

Čelnici Domovinske koalicije traže žurno donošenje zakona koji bi zaštitio zviždače, kao i da se nezavisnu kandidatkinju na koalicijskoj listi u prvoj izbornoj jedinici i predsjednicu udruge Zviždač Vesnu Balenović vrati na posao u Ini.

Predsjednik izbornog stožera koalicije Pero Ćorić (HSP AS) je na konferenciji za novinare ispred zgrade Ine podsjetio da je Balenović dobila otkaz nakon što je ukazala na “višemilijunsku pljačku u tojkompaniji, u vrijeme trećesiječanjske diktature Ivice Račana”.

“Nakon toga je trpjela 15-godišnju diktaturu, HSP AS javno obećava da neće odustati dok se u Saboru ne donese zakon koji će štititi zviždače, a Vesnu Balenović i njezinu obitelj financijski i materijalno obešteti i dok se ona ne vrati u Inu. Nakon toga možemo dalje razgovarati”, poručio je Ćorić. Naglasio je da je INA kralježnica hrvatskog gospodarstva, podsjetivši kako je vlada na odlasku pala upravo na pitanju međunarodne arbitraže vezane uz tu kompaniju.

“Samo zbog verbalnog delikta oko Ine jedan od ključnih ljudi na političkoj sceni, Tomislav Karamarko nestao je. Ne mogu ga se više sjetiti ni u Gradu Zagrebu”, kazao je Ćorić. Na opasku da je HSP AS tada stao na stranu Karamarka i HDZ-a čiji su se dužnosnici zauzimali za povlačenje iz arbitraže s MOL-om, Ćorić je kazao kako njegova stranka tada nije iznosila mišljenje jer je čekala da svoje kažu stručnjaci.

Uvjeren je kako je Vlada pala “samo na pokušaju verbalnog delikta, što je Miro Bulj isisao iz malog prsta, praveći se da sve zna, a nema pojma ni o čemu”, kaže Ćorić.

Komentirajte prvi

New Report

Close