Domaći ugostitelj na račun stavio zanimljivu poruku pa poručio: “Svi koji se žalite da je kava preskupa”

Autor: Poslovni.hr , 24. lipanj 2020. u 09:35
Foto: Facebook

Ističe da je ovo njegov način da potakne ljude da idu na izbore jer izbori su, poručuje, jedino mjesto gdje se neke stvari mogu promijeniti. 

Popijete li kavicu u kostrenskom Mosquito baru uz prekrasan pogled na more, moći ćete i pročitati i neobičnu poruku koju je vlasnik ovog ugostiteljskog objekta ispisao na dnu računa.

„PP i najveći PDV u Europi obračunati u cijeni. Španjolska i Italija 10, Mađarska 5, Grčka 13, a Francuska i Slovenija 6%. Iziđimo na izbore i zaustavimo poreznu represiju državi koja postoji kako bi omogućila privilegije za podobne“, stoji u poruci.

Vlasnik lokala za Morski.hr je pojasnio što ga je nagnalo na ovakav potez.

”To je bilo jednostavno iz razloga jer mnogi ljudi uopće nisu upoznati s činjeničnim stanjem. Ako u zemljama koje su turističke i imaju par stotina milijuna stanovnika, stoji PDV kojeg sam naveo, po čemu smo to mi drugačiji, a promoviramo se kao turistička zemlja? Mnogo je bilo ugostitelja koji su radili dok je PDV na ugostiteljske usluge bio 13 % i kad su digli na 25 %, mnogi su dali svoje lokale u prodaju, poslovanje je postalo neisplativo. Vlada je izišla samo u susret hotelijerskom lobiju i restorani su na uslugu hrane dobili PDV 13%”, kazao je Miro Juraj, vlasnik Mosquito bara u Kostreni.

Ističe da je ovo njegov način da potakne ljude da idu na izbore jer izbori su, poručuje, jedino mjesto gdje se neke stvari mogu promijeniti.

”Svi koji se žale da im je kava skupa, trebaju znati da je svaki treći zaposlenik državni zaposlenik, koliko se državi daje novca”, zaključuje Juraj.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Vec su dosadni sa plakanjem oko PDVa. Drzava bi trebala zivjeti od zraka, bez naplate pdv a za jadne ugostitelje, trgovce usluzne djjelatnisti.. a uz to jos i financirati razno razne sravke koje svi u drustvu ‘pod normalno’ očekuju.

I da, koliko bi  vas vrlih ugostitelja snizilo cijenu snizenjem  PDVa?

Vas 0%, prema dosadašnjim pokazateljima

Onda, kao građanin, radije biram placati puni PDV, jer će  on dijelom opet zavrsiti i potrošnjom za neko opće dobro.

Oni ugostitelji koji su nesposobni funkcionirati sa PDVom koji ne ostaje u potpunosti njima, neka prestanu plakati i neka se zaposle kod drugih koji mogu voditi i profitabilno poslovanje.

Dosta vec gnjavatora i grebatora…

New Report

Close