Domaća tvrtka nasjela na računalnu prijevaru i ostala bez 500.000 kuna

Autor: Poslovni.hr , 26. veljača 2020. u 08:32
Foto: Getty Images

Novac je uplaćen na račun u Velikoj Britaniji.

S novim računalnim prijevarama suočile su se dvije tvrtke, iz Osijeka i Đakova, a u jednom je slučaju prevarantima u rukama završilo više od pola milijuna kuna! Novac je uplaćen na račun u Velikoj Britaniji, i to još prije godinu dana. Kada su shvatili da su prevareni, alarmirali su policiju, a sada su, nakon obrade i provjere, podnese i kaznene prijave protiv nepoznatih počinitelja, piše Večernji list.

– Djelatnica računovodstvene tvrtke iz Osijeka zaprimila je lažni mail s nalogom direktora tvrtke za isplatu novčanih sredstava 8. ožujka prošle godine. Djelatnica je bez provjere, putem platnog naloga, obavila uplatu više stotina tisuća kuna na račun nepoznate tvrtke u Velikoj Britaniji – priopćila je PU osječko-baranjska.

Policija nije iznijela točan iznos, ali riječ je o najmanje pola milijuna kuna, za koje je oštećena, kako otkrivamo, jedna tvrtka iz automobilskog sektora. Bolje je, pak, prošla računovodstvena tvrtka iz Đakova, koju su prevaranti kontaktirali 15. srpnja protekle godine. Djelatnica te tvrtke zaprimila je također mail s nalogom direktora tvrtke za isplatu oko sto tisuća kuna na račun nepoznatog vlasnika u Velikoj Britaniji.

– Naknadnom provjerom s direktorom tvrtke, djelatnica je utvrdila da je mail lažan i nije obavila zatraženu novčanu transakciju – dodala je policija, koja traga za nepoznatim počiniteljima.

Komentirajte prvi

New Report

Close