Domaća prehrambena kompanija dobila i drugu oznaku ‘Dokazana kvaliteta – Hrvatska’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. listopad 2023. u 14:07
Foto: Pixabay

Prvu takvu oznaku su dobili u siječnju.

Varaždinska tvrtka Vindija dobila je i drugu oznaku ‘Dokazana kvaliteta – Hrvatska’, ovoga puta za mlijeko i mliječne proizvode.

Riječ je o nacionalnom sustavu kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda Dokazana kvaliteta za priznatu oznaku – Dokazana kvaliteta za mlijeko i mliječne proizvode.

Prvu takvu oznaku Vindija je dobila u siječnju, za meso peradi.

Na dodjeli je bila ministrica poljoprivrede Marija Vučković, koja je zajedno s varaždinskim županom Anđelkom Stričakom, predsjednikom Hrvatske poljoprivredne komore Mladenom Jakopovićem te predsjednikom Uprave Vindije Nenadom Klepačem obišla Vindijin proizvodni pogon Vivis.

Istaknula je kako oznaka ‘Dokazana kvaliteta – Hrvatska’ jamči posebne, kontrolirane uvjete proizvodnje, ali i to da je glavna sirovina potrebna za proizvodnju stvorena u Hrvatskoj.

“Od početka do kraja, posebno kvalitetan proizvod. Bez velikih proizvođača, naši napori u označavanju i razvijanju dobrovoljnog sustava označavanja kvalitetom nacionalnog sustava ne bi bili adekvatno valorizirani, a rezultati ne bi bili dovoljno dobri”, rekla je Vučković.

Zahvalila je i malim proizvođačima koji, kako je rekla, korak po korak implementiraju dosad preuzetih osam oznaka.

Ministrica je dodala da je Vindija osobito važna za Hrvatsku, jer je snažno povezana s malim proizvođačima i kooperantima te da ulaže iznimne napore u primjenu posebnih oznaka.

“Uvjerena sam da će Vindija ostvarivati uspjehe i na međunarodnom tržištu, a Vlada i Ministarstvo poljoprivrede i dalje će podržavati napore koji se odnose na preradu, nove proizvode, obnovljive izvore energije i slično”, rekla je ministrica Vučković.

Župan Stričak istaknuo je kako je prigodno da Vindija dobije oznaku baš na Svjetski dan hrane te se osvrnuo i na oznaku zemljopisnog podrijetla koju je prije nekoliko mjeseci dobilo varaždinsko bučino ulje.

“To govori da Varaždinska županija, poduzetnici, obrtnici i OPG-ovi puno ulažu u kvalitetu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, što je izuzetno bitno jer svi očekujemo da je hrana kvalitetna i ukusna, a proizvodi iz naše županije upravo su takvi”, rekao je župan.

Jakopović je kazao kako je oznaka ‘Dokazana kvaliteta – Hrvatska’ izuzetno bitna u današnje vrijeme, kako bi potrošači vidjeli razliku i što više koristili domaće proizvode.

Prvi čovjek Vindije Nenad Klepač je podsjetio da je Vindija prva mljekarska industrija u Hrvatskoj koja je ostvarila ovu oznaku, čime je potvrdila opredijeljenost prema kvaliteti i suradnji s primarnom poljoprivrednom proizvodnjom.

Komentirajte prvi

New Report

Close