Dok ne izgradi kampus, u halu na Jankomir seli 400-500 radnika

Autor: Ana Blašković , 15. ožujak 2021. u 07:18
Mate Rimac/IGOR KRALJ/PIXSELL

Natječajem je, između ostalih, predviđena izgradnja proizvodnog pogona, ispitnog laboratorija, istraživačko-razvojnog centra, …

Poduzetnik Mate Rimac, suvlasnik Rimac Automobila, objavio je da će se do izgradnje velikog Campusa dio Rimac Automobila preseliti u prostore bivšeg Peveca na Jankomiru, zapadnom ulazu u Zagreb.

“Kako vrlo brzo rastemo (kako brojem ljudi, tako i brojem projekata i proizvodnih linija), već godinama muku mučimo sa prostorom pa smo tako raštrkani na 10 lokacija (14 objekata u 9 gradova i 3 države) što nam jako otežava poslovanje.

Mislim da je dobro poznato da već dugo vremena planiramo graditi Campus – naše dugoročno rješenje za problem lokacije”, napisao je Rimac na Facebooku.

Požalio se da “valjda nema prostora kojeg nisu obišli” po Zagrebačkoj županiji; od starog putničkog terminala Pleso, šoping centara Mandi, West gate, Tekstil Promet do starih industrijskih zgrada poput Gredelja i Viadukta.

“Mislim da smo doslovno pogledali sve što i približno može zadovoljiti uvjete (čak i prostore dosta daleko od Zagreba) i zaključak je – Hrvatska doista nema prikladnih (i dostupnih) prostora za bilo kakvu ozbiljniju proizvodnju”, ustvrdio je.

Odluka je naposljetku pala na “najmanje lošu” opciju, 25.000 metara kvadratnih veliku, halu na Jankomiru u koju “moraju uložiti jako puno novaca” premda će ju koristiti samo nekoliko godina do preseljenja u novi kampus.

“Radovi su u punom jeku i kroz 4-5 mjeseci bismo trebali imati 400-500 zaposlenih na lokaciji. Ovdje će biti smješten dio proizvodnje, industrijalizacija, dio razvoja i drugi dijelovi našeg poslovanja”, piše Rimac dodajući da će projekt kampusa sa svim detaljima objaviti kroz sljedećih nekoliko tjedana.

Sveta Nedelja je, podsjetimo, prošlog tjedna objavila natječaj za zasnivanje prava građenja na 69 godina na terenu od gotovo 200 tisuća kvadratnih metara u Kerestincu.

Natječajem je, između ostalih, predviđena izgradnja proizvodnog pogona, ispitnog laboratorija, istraživačko-razvojnog centra, dormitorija te manjeg hotela, uz minimalno ulaganje od 100 milijuna kuna.

Natječaj je otvoren do 23. ožujka, a izbor ponude slijedi u narednih 30 dana. Bude li Rimac pobjednik natječaja, a teško je da će dobiti konkurenciju, ostaje mu točno tri godine za realizaciju ulaganja u kampus.

Komentirajte prvi

New Report

Close