Dodjeljujemo stipendiju za verificirani program ‘Voditelj prodaje’, prijavite se!

Autor: Poslovni.hr , 15. ožujak 2014. u 14:17
Shutterstock

Poslovno učilište Filaks i Poslovni dnevnik dodjeljuju stipendiju za verificirani program Voditelj prodaje pune vrijednosti 16.000 kuna jednom čitatelju/čitateljici portala Poslovni.hr.

Poslovno učilište Filaks i Poslovni dnevnik dodjeljuju stipendiju za verificirani program Voditelj prodaje pune vrijednosti 16.000 kuna jednom čitatelju/čitateljici portala Poslovni.hr.

Program Voditelj prodaje traje 200 školskih sati. Program je verificiran od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i upisuje se u e-radnu knjižicu. 

Program usavršavanja za Voditelja prodaje nastao je radi potrebe usavršavanja znanja i vještina osoba koje rade zahtjevan posao upravljanja prodajnim procesom. Te aktivnosti uključuju organizaciju i koordinaciju prodajnih aktivnosti i vođenje zaposlenika u prodaji. Od prodajnog odjela se očekuje da prepozna potrebe kupaca i uspješno prezentira proizvod ili uslugu. Razumijevanje potrošačevih želja i potreba nije nimalo lak zadatak. Potrošači nisu uvijek svjesni svih svojih potreba ili ih teško izražavaju u različitim situacijama.

Na dinamičnom tržištu kupac je kralj. Ponuda je sve veća i kupcima je dostupna velika količina proizvoda i usluga te još veća količina različitih informacija. Istodobno, broj konkurenata raste i sve je teže ostvariti značajniji uspjeh na tržištu. Usavršavanjem komunikacijskih i prodajnih vještina Voditelji prodaje unapređuju prodajni proces te time grade uspješne odnose s klijentima, kupcima i poslovnim partnerima.

Voditelj prodaje mora kontinuirano usavršavati znanja i vještine s ciljem uspješne prezentacije prednosti i koristi proizvoda i usluga, kako bi ih kupci razlikovali od konkurentskih. Brojna istraživanja pokazuju da je zadržavanje potrošača važniji zadatak od privlačenja novih potrošača koje može stajati i do pet puta više od zadovoljavanja postojećih kupaca. Dovođenje novog kupca na istu razinu profitabilnosti izgubljenog kupca može koštati i šesnaest puta više.

Organizacija prodaje složen je proces koji ima za cilj pronalaženje novih kupaca te ispunjavanje potreba i želja postojećih klijenata. Prodaja nije proces koji se odvija sam od sebe. Za uspješne prodajne rezultate zaslužna je dobra organizacija i vještine efikasnog prodajnog razgovora u osobnoj prodaji. Voditelj prodaje mora analizirati, raščlaniti, poboljšati tehnike i vještine uvjerljivog prodajnog nastupa.

Cilj programa za Voditelje prodaje je usavršiti znanje o samostalnom upravljanju prodajnim procesom te usavršiti vještine vođenja i motiviranja prodajnog osoblja. Više o verificiranom programu usavršavanja doznajte ovdje.

Natječaj za stipendiju traje do ponedjeljka, 17. ožujka u 10 sati. Svaki sudionik ima se pravo jednom prijaviti, a nagrađujemo pedesetog prijavljenog.

Fill out my online form.

var m1ekv48g036tj8i;(function(d, t) {
var s = d.createElement(t), options = {
‘userName’:’24sata’,
‘formHash’:’m1ekv48g036tj8i’,
‘autoResize’:true,
‘height’:’448′,
‘async’:true,
‘host’:’wufoo.com’,
‘header’:’show’,
‘ssl’:true};
s.src = (‘https:’ == d.location.protocol ? ‘https://’ : ‘http://’) + ‘wufoo.com/scripts/embed/form.js’;
s.onload = s.onreadystatechange = function() {
var rs = this.readyState; if (rs) if (rs != ‘complete’) if (rs != ‘loaded’) return;
try { m1ekv48g036tj8i = new WufooForm();m1ekv48g036tj8i.initialize(options);m1ekv48g036tj8i.display(); } catch (e) {}};
var scr = d.getElementsByTagName(t)[0], par = scr.parentNode; par.insertBefore(s, scr);
})(document, ‘script’);

Komentirajte prvi

New Report

Close