Dodjela potpora za razvoj programa DMK

Autor: Marija Crnjak , 09. ožujak 2022. u 22:00
Ciljano se potiče aktivacija neiskorištenih turističkih resursa, ali i kreiranje novih motiva dolazaka turista/K. Š. Fabac/PIXSELL

Riječ je o pozivu putem kojeg će se dodjeljivati novac programima razvoja i uvođenja složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa.

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti namijenjenih razvoju programa destinacijskih menadžment kompanija.

Riječ je o pozivu putem kojeg će se dodjeljivati novac programima razvoja i uvođenja složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa.

“Putem ovog Javnog poziva ciljano potičemo aktivaciju neiskorištenih turističkih resursa, ali i kreiranje novih motiva dolazaka turista kroz razvoj turističke ponude i inovativnih proizvoda.

Upravo je to jedan od načina na koji možemo pozitivno utjecati na produljenje sezone, odnosno povećanje turističkog prometa u razdobljima pred i posezone te na kontinentu”, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Dodatni ciljevi poziva uključuju stvaranje prepoznatljivog imidža Hrvatske kao destinacije turizma posebnih interesa, ali i tržišnoj valorizaciji složenih turističkih proizvoda koji mogu biti motiv dolaska turista u pojedinu destinaciju.

Također, svim korisnicima potpore bit će osigurana tehnička i savjetodavna podrška u pitanjima pripreme i provedbe poslovnog plana i modela DMK, kao i podrška u pitanjima razvoja novih složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa.

Komentirajte prvi

New Report

Close