Dodana vrijednost – nositelj Certifikata bonitetne izvrsnosti

Autor: Marta Duić , 17. rujan 2014. u 09:28
Fotografija : Thinkstock

Upoznajte e-računovodstveni tim koji prima i šalje dokumentaciju elektronskim putem (mail, cloud, skype, fax, tel) te daje klijentima direktan uvid u program u kojem u svakom trenutku mogu pratiti financijske rezultate čime im značajno olakšava i ubrzava poslovanje

Biti prepoznat kao pouzdan, siguran i poželjan partner, želja je svih uspješnih poduzeća. S ciljem unapređenja kvalitete poslovanja u Hrvatskoj, tvrtka Bisnode započela je s projektom certificiranja poslovnih subjekata koji su svojim dugogodišnjim poslovanjem zaslužili biti ocijenjeni kao izvrsni. Certifikat bonitetne izvrsnosti jedan je od najvažnijih europskih standarda kojima se definira kvaliteta poslovanja te je međunarodno priznata oznaka poslovne izvrsnosti tvrtke. Certifikat je službena potvrda koja je rezultat analize financijskih izvještaja za prošlu godinu te ujedno i prognoza uspješnosti u poslovanju za narednih 12 mjeseci.

Jedna od tvrtki koja je ponosni vlasnik certifikata bonitetne izvrsnosti je DODANA VRIJEDNOST. DODANA VRIJEDNOST je online računovodstveni ured osnovan 2009. godine. Termin „online“ znači da pružaju usluge tzv. e-računovodstva odnosno da primaju i šalju dokumentaciju elektronskim putem (mail, cloud, skype, fax, tel) te  time klijentima daju direktan uvid u program u kojem u svakom trenutku mogu pratiti financijske rezultate čime im se značajno olakšava i ubrzava poslovanje.

Trenutno imaju troje stalno zaposlenih profesionalnih računovođa, a po potrebi koriste usluge i vanjskih suradnika te studenata. Kao što vlasnica tvrtke kaže, trebalo je vremena dok su se afirmirali na tržištu što je normalno za svaki početak. Bitno je vjerovati u ono što radiš, biti uporan i dati sve od sebe te uspjeh neće izostati. Posljednje dvije godine osjetili su veći rast broja klijenata te u skladu s tim i sve veći rast prihoda. Zasad posluju samo na domaćem tržištu. S obzirom na specifičnost poslovanja, dovoljno je izazovno pratiti lokalnu regulativu.

Računovodstveni standardi u svijetu nisu toliko različiti koliko su porezni propisi, a bez tog znanja ne možete biti kvalitetan i pouzdan računovođa svome klijentu. No, imaju i klijente koji imaju strane vlasnike za koje je potrebno pripremati poseban set izvještaja na stranom jeziku.

Ukratko se predstavite, koju funkciju obnašate i kako dugo?

Moje ime je Kristina Toth Đurić, dipl.oec., ovlašteni interni revizor, i vlasnica sam računovodstvenog ureda DODANA VRIJEDNOST. Svoju računovodstvenu karijeru započela sam na 3. godini fakulteta pa sam tako uz puno truda i zalaganja već u 23. godini postala Voditeljica financija i računovodstva društva za upravljanje investicijskim fondovima. S obzirom na to da sam se tako rano suočila s revizorima, konsolidacijom financijskih izvještaja te raznim drugim nadzorima od strane internih i eksternih kontrola nije mi preostalo ništa drugo nego da se potrudim i svladam sve izazove koji su pred mene stavljeni. Danas imam 10 godina uspješnog radnog iskustva s mnogo renomiranih klijenata. Stručni sam suradnik i računovodstvenih časopisa: „Financije i porezi“ te „Računovodstvo i financije“.

Što za Vas znači činjenica da je Vaše poduzeća postalo nositeljem Certifikata bonitetne izvrsnosti za ovu godinu?

Izuzetna sam ponosna što smo uspjeli ostvariti ovako zapaženi poslovni rezultat pogotovo kad uzmem u obzir izazovne gospodarske uvjete u kojima svi djelujemo. Vjerujem da je to odraz dugogodišnjeg truda i rada te velike volje da svoj posao obavljamo kvalitetno i profesionalno.

Kako dolazite do novih kupaca i poslovnih partnera te kakve su reakcije na činjenicu da posjedujete Certifikat bonitetne izvrsnosti?

Mnogo klijenata dobivamo tzv. usmenom predajom klijenata koji su vrlo zadovoljni našim uslugama i to je posebna čast. Također, sve više poduzetnika prepoznaje online računovodstvo kao model poslovanja koje im u mnogome olakšava svakodnevni rad. Vjerujem da ovaj certifikat pomaže našim budućim klijentima da nam daju svoje povjerenje i da može dati prevagu u konkurentskim situacijama.

Čime smatrate da ste zavrijedili poštovanje svojih klijenata i partnera?

Smatram da smo zavrijedili poštovanje naših klijenata i partnera ponajprije našom stručnošću i kvalitetom, ali i posebnim pristupom koji poklanjamo svakom našem klijentu.

Što biste istaknuli kao Vaš najveći poslovni uspjeh?

Mislim da se moj najveći uspjeh još nije dogodio i da ga još iščekujem, ali sam izuzetno ponosna na sve dosadašnje poslovne uspjehe te se veselim budućima.

 

Bisnode Hrvatska, vodeći je ponuđač poslovnih informacija u Hrvatskoj i dio međunarodne grupe Bisnode AB, najvećeg europskog ponuđivača poslovnih i bonitetnih informacija sa sjedištem u Stockholmu. Uz usluge koje omogućavaju donošenje mudrih poslovnih usluga, Bisnode provodi međunarodni projekt certificiranja najboljih poslovnih subjekata koji su zahvaljujući svim dobrom poslovanju stekle pravo nositelja Certifikata bonitetne izvrsnosti.  Jednu od takvih uspješnih poslovnih tvrtki prepoznatu od strane Bisnode tima upravo ste upoznali. 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close