Dobro smo odredište za one željne luksuza, ove godine smo iskoristili važnu priliku

Autor: Marija Crnjak , 23. studeni 2021. u 06:09
Foto: DUŠKO MARUŠIĆ/PIXSELL

Ministrica Brnjac istaknula je da u Hrvatskoj radi deset restorana s Michelinovim zvjezdicama.

Hrvatska ima veliku mogućnost razvoja luksuznog turizma, naročito u destinacijama koje nude luksuzne hotele i vile, marine i restorane visoke razine kvalitete, ustvrdila je ministrica turizma Nikolina Brnjac na konferenciji “Potencijali za razvoj luksuznog turizma na Kvarneru”, u ponedjeljak u Opatiji.

Ministrica Brnjac istaknula je da u Hrvatskoj radi deset restorana s Michelinovim zvjezdicama, dodajući da je gastronomija važan segment turizma najviše razine.

”Ove sezone smo bili jedna od najuspješnijih turističkih zemalja na Sredozemlju, a tome je sigurno doprinio i luksuzni turizam, uz važnu ulogu sigurnosti gostiju”, rekla je Brnjac.

Predsjednik hotelske grupacije Stories, Nenad Nizić, rekao je kako je ove godine iskorištena prilika da su u Hrvatsku dolazili gosti koji inače odlaze na daleka putovanja, a sad to nisu mogli zbog pandemije. Hrvatska se pokazala kao vrlo dobro odredište za goste željne luksuza i posebnog pristupa, naveo je.

Njima je na prvom mjestu zahtjeva razina usluge, koja mora biti brza i kvalitetna. Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić ocijenio je da je moguć istovremeni luksuzni i masovni turizma u istoj destinaciji, ali uz pametno upravljanje destinacijom, navodeći primjer Dubrovnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close