Dobili račun za plin 25.000 kuna, to je čak pet puta više nego lani

Autor: Poslovni.hr , 30. siječanj 2022. u 09:08
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Treba reći da su poskupljenje plina za tvrtke itekako osjetili komercijalni ugostitelji.

Hrvatsku je javnost ovaj tjedan zgranula vijest da je poznata pučka kuhinja na zagrebačkom Svetom Duhu za prosinac dobila račun za plin od 25 tisuća kuna. To je točno pet puta više nego prije godinu dana, kad je račun za plin iznosio oko pet tisuća kuna.

Pučka kuhinja na Svetom duhu važna je gradska socijalna institucija, koja dnevno podijeli oko 400 toplih obroka. Gradske vlasti odmah su reagirale; pučka kuhinja obaviještena je da će grad Zagreb platiti veliki račun za plin. Tako da je ova plinsko socijalna kriza kratkoročno sanirana. Ne zna se, međutim, što će se ovoj i drugim pučkim kuhinjama događati kad stignu novi računi koji vjerojatno neće biti puno manji, piše Kult Plave Kamenice.

Nadalje, treba reći da su poskupljenje plina za tvrtke itekako osjetili komercijalni ugostitelji. Veteran zagrebačke restoranske scene Zlatko Puntijar danas je na N1 televiziji rekao da je za prosinac dobio četiri puta veći račun nego obično. Drugi zagrebački restorater prošlog nam se petka požalio da je dobio 110 posto veći plinski račun; čovjek je rekao da uskoro neće imati čime plaćati režije.

Komentirajte prvi

New Report

Close