Do 2030. u razvoj prometa 2 milijarde eura iz EU

Autor: Poslovni dnevnik , 27. kolovoz 2017. u 11:58
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Definirano 20-ak projekata u željeznici, cestama, pomorstvu, javnom i avioprijevozu…

Vlada je u četvrtak u saborsku proceduru uputila Strategiju prometnog razvoja Hrvatske od 2017. do 2030., a kako je kazao ministar prometa Oleg Butković, strategija osigurava okvir za razvoj prometnog sektora zemlje.

Strategija definira 16 ciljeva koji su primjenjivi za sektor prometa, 37 specifičnih ciljeva i 118 mjera podijeljenih u 6 prometnih sektora – željeznički, cestovni, zračni, pomorstva i unutarnja plovidba, javni gradski, prigradski i regionalni prijevoz. "Donošenje strategije osigurava bezuvjetno trošenje sredstava iz EU fondova za više od 20 projekata u svim vidovima prometa ukupne vrijednosti oko 2 milijarde eura", rekao je Butković.

Izdvojio je most Pelješac s pristupnim cestama, nabavku elektromotornih vlakova, obnovu tramvajske infrastrukture u Osijeku i Zagrebu, nabavu novih tramvaja i novih brodova za prijevoz putnika na otoke, dovršetak izgradnje Zračne luke Dubrovnik… Vlada je donijela i Program potpore strukturnim reformama od 2017. do 2020. Potpredsjednica i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić kazala je da plan sadrži popis projekata koje će direktno financirati Europska komisija (EK), njih 15 vrijednih 1,8 mlrd. eura. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Od modernizacije željezničkih trasa ništa , a pozivamo se na projekt vrata europe , pih

New Report

Close