Nacionalni avioprijevoznik mijenja avione i prelazi na jedan tip zrakoplova na mlazni pogon

Autor: Poslovni.hr , 29. studeni 2022. u 10:12
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Time će osigurati kvalitetnije letove svojim putnicima, ali i daleko ekonomičnije i održivije poslovanje.

S ciljem stvaranja još kvalitetnije i konkurentnije avioprijevozničke ponude predstavnici hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlinesa i predstavnici Airbusa, vodeće kompanije u projektiranju, proizvodnji i isporuci zrakoplovnih proizvoda, usluga i rješenja kupcima diljem svijeta, jučer navečer u Zagrebu su potpisali Ugovor o nabavi najsuvremenijih zrakoplova Airbus A220.

Temeljem ovog ugovora do 2026. godine svi postojeći avioni Croatia Airlinesa zamijenit će se novom unificiranom single – type flotom te će tvrtka u potpunosti prijeći na mlazni pogon aviona, osiguravajući tako kvalitetnije i ugodnije letove svojim putnicima, ali i daleko ekonomičnije i održivije poslovanje.

Uzimajući u obzir zahtjeve naših putnika, kretanja na visoko konkurentnom hrvatskom i svjetskom zrakoplovnom tržištu, cijene goriva i emisije CO2, kao i ciljeve “zelenih” politika EU te ne manje važnu činjenicu “godine proizvodnje” postojeće flote, odluka o zamjeni flote Croatia Airlinesa u ovom je trenutku imperativ te u potpunosti sukladna donesenoj Post-Covid strategiji.  . Novim i kvalitetnijim zrakoplovima u tržišnom segmentu od 100 do 150 sjedala osigurat ćemo bolji odaziv na konkretne potrebe naših putnika čime ćemo, uvjeren sam, osigurati još efikasniji poslovni model, zahvaljujući kojem ćemo otvoriti i dodatne prostore u našem poslovanju, osiguravajući našim putnicima, ali i našim zaposlenima potrebne prednosti”, kaže Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.

Komentirajte prvi

New Report

Close