Direktor tvrtke sam sebi isplaćivao novac, skoro 400 tisuća eura štete

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. veljača 2023. u 12:56
Foto: Pixabay

Otkriveno je i da je u studenom 2021. na sebe prenio vlasništvo nad Audijem tržišne vrijednosti od 13.160 eura bez da je vozilo platio tvrtki.

Zbog sumnje da je gospodarskim zlouporabama, isplaćujući si novac s njena računa koji je trošio za osobne potrebe, među kojima su i kupnja stana te motocikla, svoju tvrtku u Međimurju oštetio za skoro 400 tisuća eura, policija je istražila te najavila kaznenu prijavu protiv 35-godišnjaka.

Iz međimurske policije u četvrtak su naveli kako spomenutog sumnjiče da je, kao direktor i odgovorna osoba tvrtke, od početka 2018. do kraja 2021. povrijedio dužnost zaštite interesa tvrtke o čijim je imovinskim interesima bio dužan brinuti.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da je sa žiro računa tvrtke na svoje osobne tekuće račune isplatio 2,9 milijuna kuna, odnosno 383.345 eura, koje je iskoristio za kupnju stana, motocikla i osobne potrebe, čime si je pribavio znatnu imovinsku korist i prouzročio znatnu štetu svojoj tvrtki.

Otkriveno je i da je u studenom 2021. na sebe prenio vlasništvo nad Audijem tržišne vrijednosti od 13.160 eura bez da je vozilo platio tvrtki.

Policija protiv 35-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu nadležnom županijskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Komentirajte prvi

New Report

Close