Diplomski (Master) programi iz područja energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije – nova prilika za daljnju stručnu edukaciju

Autor: Poslovni.hr , 04. ožujak 2014. u 09:25
Slika je preuzeta s portala croenergo.eu

Inovacijski centar Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (KIC-InnoEnergy) predstavlja nove načine kako što bolje iskoristiti znanje vrsnih istraživačkih centara, tvrtki i sveučilišta…

Inovacijski centar Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (KIC-InnoEnergy) predstavlja nove načine kako što bolje iskoristiti znanje vrsnih istraživačkih centara, tvrtki i sveučilišta…

Inovacijski centar Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (KIC-InnoEnergy)predstavlja nove načine kako što bolje iskoristiti znanje vrsnih istraživačkih centara, tvrtki i sveučilišta – zainteresiranim studentima i poduzetnicima omogućuje pohađanje 7 dvogodišnjih postdiplomskih programa u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, koji se provode na prestižnim europskim sveučilištima: MSc Clean Fossil and Alternative FuelsMSc EMINE  – European Master in Innovation in Nuclear Energy; MSc ENTECH – Energy Technologies; MSc RENE – Renewable Energy;MSc SELECT – Environomical Pathways to Sustainable Energy Systems; MSc SENSE – Smart Electrical Networks and Systems; MSc Energy for Smart Cities – Efficient Energy for Smart Cities.

Svaki program donosi po 120 ECTS bodova i uglavnom uključuje praksu/stažiranje u odabranoj tvrtci vezano uz područje studija, u Hrvatskoj ili inozemstvu. Na ovaj se način polaznicima po završetku odabranog programa pružaju nove mogućnosti zaposlenja na području Europske unije.

Diplomski programi otvoreni su za sve studente koji su završili preddiplomski studij – ili ga upravo završavaju (ekvivalent 180 ECTS), kao i za druge zainteresirane koji već posjeduju neku magistarsku titulu, uz uvjet dobrog poznavanja engleskog jezika. Studij je za hrvatske državljane besplatan (bez upisnine i školarine), dok najbolji kandidati mogu osvojiti i stipendiju za pokrivanje troškova boravka.

Važni datumi za prijavu na Master programe u 2014.: Početak prijave: 01. ožujka 2014.Krajnji rok za prijave: 30. travnja 2014. Krajnji rok za dostavu dokaza o poznavanju engleskoj jezika: 06. lipnja 2014. Obavijest o rezultatima prijave: lipanj 2014. Početak nastave: kolovoz-listopad 2014. 

Izravna prijava na programe obavlja se putem interneta na www.kic-innoenergy.com/masterschool, gdje su dostupne i detaljne informacije o programima i uvjetima, a ako tamo ne nađete sve informacije možete se obratiti na kontakt prijavnog ureda: masterschool@kic-innoenergy.com, koji svakog petka od 14:00–15:00 organizira i informativne skype-konzultacije. Za pojedinosti o spomenutim programima zainteresirani aplikanti mogu se obratiti i ovlaštenom predstavniku programa u Hrvatskoj – Regionalnom centru zaštite okoliša, telefonom na 01/4810-774 ili putem e-maila na: rec-croatia@rec.org.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / ENERGO MEDIA SERVIS

Izvorni tekst pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close