Dio Zagreba ostao bez grijanja, a temperature dosegle minus

Autor: Poslovni.hr , 30. studeni 2021. u 08:18
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kao što su odgovorni i najavili, tijekom dana problem je riješen, pa su u poslijepodnevnim satima na Zapadu grada korisnici počeli javljati da su im radijatori opet topli.

U zapadnom dijelu Zagreba nema grijanja. U Zagrebu je ujutro u 6 sati bilo -3.

Bez grijanja su stanovnici Španskog i Malešnice, a i stanovnici Jaruna javljaju da su bez grijanja.

Također, neki stanovnici Prečkog, Gajnica i Rudeša na Facebook grupama pišu kako su i oni ostali bez grijanja.

– Dečki su nam još na terenu i čekamo povratno. Imali smo situaciju sinoć oko 1 sat i obavještavamo korisnike. Pretpostavljamo da će tokom dana biti riješen problem – javili su HEP-a portalu 24 sata.

Uskoro je stiglo i priopćenje:

Na Trešnjevci je pukla cijev vrelovoda i zapadni dio grada ostao je bez grijanja i tople vode. Iz HEP-a predviđaju da će tako biti sve do kasno navečer. Dodali su i da je cijev pukla sbog starosti vrelovodne mreže i korozije uzrokovane izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici.

– Zbog puknuća vrelovoda na Trešnjevci u Lošinjskoj ulici te na Jarunu u Ulici Hrvoja Macanovića, danas, 30. studenog 2021. u jutarnjim satima obustavljena je isporuka toplinske energije svim krajnjim kupcima u zapadnom dijelu grada Zagreba. Radnici HEP-Toplinarstva pristupili su hitnoj sanaciji puknuća, nakon čega će se uspostaviti opskrba toplinskom energijom. Predviđeno vrijeme trajanja obustave je danas do kasnih večernjih sati.

– Razlozi puknuća vrelovoda su starost dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici. Predmetne dionice vrelovoda na kojima je došlo do puknuća nisu bile u obuhvatu radova revitalizacije vrelovodne mreže koji su se provodili ovog ljeta u sklopu projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“, međutim, iste su u planu zamjene kroz sljedeće dvije godine. Radnici HEP-Toplinarstva ulažu maksimalne napore da se puknuća vrelovoda saniraju u što kraćem roku, a krajnje kupce mole za strpljenje i razumijevanje – objavili su iz HEP-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close