Devet udruga za projekte dobilo oko pola milijuna eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. studeni 2013. u 17:05
Thinkstock

Devet udruga civilnog društva dobilo je danas bespovratna sredstva za projekte u ukupnom iznosu od 504.269 eura temeljem natječaja “Jačanje regionalnih i lokalnih struktura za podršku razvoju civilnoga društva” iz IV. Komponente IPA Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala.

Devet udruga civilnog društva dobilo je danas bespovratna sredstva za projekte u ukupnom iznosu od 504.269 eura temeljem natječaja "Jačanje regionalnih i lokalnih struktura za podršku razvoju civilnoga društva" iz IV. Komponente IPA Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala.

Devet projekata, od prijavljenih 111, usmjereno je izgradnji kapaciteta udruga na lokalnim i regionalnim razinama, a provodit će se u pojedinim gradovima i općinama petnaestak županija. Provedba počinje od Nove godine i traje najduže 24 mjeseca.

Među njima su projekti koji će ojačati i povezati organizacije osoba s invaliditetom za što kvalitetnije zastupanje i uključiti ih u dijalog s regionalnim i lokalnim vlastima, te oni koji bi trebali unaprijediti sudjelovanje civilnog društva i građana u lokalnim zajednicama radi očuvanja okoliša i održivog razvoja.

Natječaj je pripremio Vladin Ured za udruge u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, a cilj mu je uravnoteženi regionalni razvoj udruga civilnog društva, širi doseg regionalnih mehanizama potpore tih organizacija i ohrabrivanje lokalne zajednice na razvijanje održivih mehanizama sudioničke demokracije.

Ravnatelj Ureda za udruge Igor Vidačak istaknuo je da će devet udruga provoditi projekte u suradnji s 36 partnerskih institucija, što je "organizacijski kapital" od kojega dosta očekuju.

Upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Cvjetana Plavša-Matić istaknula je kako će provedba projekata osigurati ne samo novi izvor financiranja udruga civilnog društva nego i kvalitetnu pripremu na natječaje koji će se uskoro raspisati u okviru Europskog socijalnog fonda.

Komentirajte prvi

New Report

Close