Deichmann, DHL i Infinitum su najbolji poslodavci

Autor: Darko Bičak , 13. prosinac 2015. u 21:59
Srebrenka Saks, direktorica DHL Hrvatska/A.M/PIXSELL

Analizu najpoželjnijih tvrtki radi MojPosao.

Najbolji poslodavci u Hrvatskoj u izboru portala MojPosao za 2015. godinu su tvrtke Deichmann, DHL i Infinitum.

U istraživanju su sudjelovale tvrtke iz svih grana gospodarstva u privatnom, stranom te domaćem vlasništvu, njih ukupno 34. Istraživanje je provedeno na više od 3000 zaposlenika, koji su odgovarali na 78 tvrdnji iz devet područja, kao što su izazovnost radnih zadataka, lojalnosti zaposlenika, organizacija rada, radni uvjeti, međuljudski odnosi i slično. Na temelju odgovora, u kategoriji velikih tvrtki kao najbolji poslodavac proglašena je tvrtka Deichmann trgovina obućom, a slijede dm-drogerie markt i Jadranka.

U kategoriji srednjih tvrtki najboljom je proglašena kompanija DHL International. Na drugo je mjesto plasirana tvrtka Rimac Automobili, dok je tvrtka Degordian treća na listi. Tvrtka Infinum proglašena je, pak, najboljim poslodavcem u kategoriji malih tvrtki, a slijede Mireo i Acceleratio. Kako pojašnjavaju na portalu MojPosao, neovisno o veličini tvrtke, najbolje ocijenjena kategorija je Posvećenost poslu, dok je najlošije ocijenjena Organizacija rada.

Najbolja tri poslodavca kod velikih tvrtki najviše odskaču od ostalih u kategoriji po zadovoljstvu faktorom Lojalnost, dok su najmanje razlike u kategoriji Uključenost u donošenje odluka. Top tri poslodavca u kategoriji srednjih tvrtki koje najviše odskaču od ostalih u kategoriji sje Uključenost u donošenje odluka, dok su najmanje razlike u kategoriji Posvećenost poslu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close