Davor Filipović nije bio samo ministar: Razriješen je i s brojnih drugih dužnosti

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. prosinac 2023. u 08:27
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Donesen je i niz zaključaka kojima se opoziva Filipović.

Temeljem razrješenja člana Vlade Davora Filipovića, dosadašnjeg ministra gospodarstva i održivog razvoja, na zatvorenome dijelu 271. sjednice Vlade, u srijedu je doneseno niz odluka o razrješenjima odnosno opozivima s dosadašnjih dužnosti koje je obavljao kao član Vlade.

Tako su u srijedu iz Vlade izvijestili da je Davor Filipović razriješen dužnosti člana stalnih radnih tijela Vlade Republike Hrvatske – Koordinacije za unutarnju i vanjsku politiku i Koordinacije za gospodarstvo.

Izmjenom Odluke o osnivanju Savjeta za pregovore s Mol Hungarian Oil&Gas PLC vezano uz mogući otkup dionica koje drži Mol Hungarian Oil&Gas PLC u INA-Industrija nafte d.d., Filipović je razriješen dužnosti člana Savjeta, a izmjenom Odluke o koordinaciji aktivnosti unutar okvira za gospodarsko upravljanje Europske unije, razriješen je dužnosti člana Međuresorne radne skupine za Europski semestar. Izmjenom Odluke o osnivanju Povjerenstva za besplatnu dodjelu robe, razriješen je dužnosti člana toga Povjerenstva.

Donesen je i niz zaključaka kojima se opoziva Filipović, kao član u više skupština koji predstavlja Republiku Hrvatsku. Tako se Filipović opoziva kao član Glavne skupštine društva INA-Industrija nafte d.d., kao član Skupštine društva Hrvatska elektroprivreda d.d., kao član Skupštine društva Janaf-Jadranski naftovod d.d. i kao član Skupštine društva Narodne novine d.d., a istovremeno se Hrvoje Bujanović određuje novim članom.

Filipović i Barbarić više nisu u Kriznom timu za opskrbu plinom

Osim toga, Filipović je razriješen dužnosti predsjednika, a Frane Barbarić dužnosti člana Kriznog tima odgovornog za provedbu plana intervencije u mjerama zaštite sigurnosti opskrbe plinom Republike Hrvatske.

Filipović razriješen je dužnosti zamjenika predsjednika Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak, dužnosti člana Upravnog vijeća Hrvatskih voda i dužnosti predstavnika Vlade RH u Gospodarsko-socijalnom vijeću te dužnosti predstavnika Vlade RH u Hrvatskom odboru za produktivnosti i konkurentnost, kao i dužnosti predsjednika Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

Izmjenom Odluke o Međudržavnom povjerenstvu za praćenje provedbe Ugovora i obavljanje drugih zadataka u skladu s Ugovorom između Vlade RH i slovenske Vlade o uređenju statusnih i drugih pravnih odnosa vezanih uz ulaganje, iskorištavanje i razgradnju Nuklearne elektrane Krško, Davor Filipović razriješen je dužnosti predsjednika hrvatskog dijela izaslanstva, a izmjenom Odluke o imenovanju predsjednika i članova Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju, razriješen je dužnosti člana tog Upravnog vijeća.

Također je razriješen dužnosti supredsjedatelja Zajedničkog gospodarskog odbora Vlade RH i turske Vlade, zatim supredsjedatelja Zajedničkog povjerenstva za gospodarsku suradnju između Vlade RH i Vlade Republike Kazahstana te supredsjedatelja Zajedničkog povjerenstva za provedbu i promicanje gospodarske suradnje između Vlade RH i Vlade Republike Azerbajdžana.

Ravnateljica NSK u Zagrebu Ivanka Stričević ponovo imenovana na tu dužnost

Što se tiče ostalih kadrovskih pitanja, Zdravko Zrinušić razriješen je dužnosti člana Upravnog vijeća Agencije za ugljikovodike, a  Tereza Rogić Lugarić imenovana je novom članicom Upravnog vijeća, kao predstavnica ministarstva nadležnog za financije.

Razriješen je dio dosadašnjih članova Vijeća nacionalne infrastrukture prostornih podataka Milan Rezo, Božo Zeba i Filip Nevistić. Novim članovima Vijeća imenovani su Bojan Linardić, Lidija Suman i Igor Miodrag, kao predstavnici tijela državne uprave nadležnog za poslove graditeljstva i prostornoga uređenja, poslove e-Hrvatska i poljoprivrede.

Razriješena je dosadašnja članica Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala Vesna Ivasović, a novim članom Nacionalnog vijeća imenovan je Žarko Bošnjak, kao predstavnik Agencije za odgoj i obrazovanje.

Radi isteka mandata razriješena je dosadašnja glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu Ivanka Stričević te je ponovno imenovana na tu dužnost, temeljem provedenog javnog natječaja, stoji u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close