Darko Lorencin karijeru nastavlja u jednoj od najjačih turističkih tvrtki

Autor: Poslovni.hr , 13. travanj 2016. u 15:58
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

U Maistru, gdje dolazi raditi Lorencin, predsjednik Uprave je Tomislav Popović čiji je otac, Anton Marčelo Popović, također bio Ministar turizma i zastupnik u prvom sazivu Sabora RH.

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa dalo je suglasnost Medulincu Darku Lorencinu radi zapošljavanja u Maistri. Na prošlotjednoj sjednici Povjerenstvo je dalo suglasnost uz jedan ograničavajući uvjet – dvanaest mjeseci ne smije biti član upravnog ili nadzornog odbora Maistre, odnosno obavljati funkcije upravljanja, piše Glas Istre.

Povjerenstvo navodi, kao moguće polje sukoba interesa, koncesije za turističko zemljište. Ipak, zaključuju da Lorencin nije u sukobu interesa stoga što postupak dodjele koncesija još uvijek traje. Drugi mogući problematičan odnos bila je 100. sjednica Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije lani održana u Rovinju, ali odluku o tome donijela je Vlada, a jedini mogući partner na području Rovinja bila je Maistra.

Povjerenstvo navodi da je Lorencin podnio zahtjev 1. ožujka u kojem traži suglasnost za zaposlenje u Maistri. Inače, početkom veljače je poručio novinarima da je uzeo mjesec dana mira i tišine i da još ne planira što će raditi te da će posao početi tražiti u ožujku. Očito, da ga je našao već 1. ožujka, odnosno svega 38 dana otkako je formalno prestao biti ministar turizma.

U Maistru, gdje dolazi raditi Lorencin, predsjednik Uprave je Tomislav Popović čiji je otac, Anton Marčelo Popović, također bio Ministar turizma (1992. godine) i zastupnik u prvom sazivu Sabora RH te direktor Anite (jedne od prethodnica Maistre).

Darko Lorencin je preuzeo ministarstvo turizma prije tri godine nakon ostavke Veljka Ostojića. Lorencin je prije stupanja na mjesto ministra bio direktor Istarske razvojne agencije (IDA) te politički aktivan u Općini Medulin. Lorencin je i dalje član sabora IDS-a, a član predsjedništva stranke bio je do prije dvije godine.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Jedino što će on tamo dimiti je vilica i nož 🙂

zašto ne ode u najslabiju, pa se tamo pokaže, lako je u Maistri dimiti Adrisove novce

New Report

Close