Predstavljanje projekta “Tehnološki centar za inovativne mlade istraživače”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. ožujak 2014. u 09:25
Foto: Thinkstock

Cilj je osnivanje centra za pokretanje karijera mladih istraživača i zaustavljanja “odljeva mozgova”.

Predstavljanje okvirnoga prijedloga projekta "Tehnološki centar za inovativne mlade istraživače" kojemu je cilj osnivanje centra za pokretanje karijera mladih istraživača i zaustavljanja "odljeva mozgova". Projekt će Europskoj komisiji (EK) zajednički prijaviti Republika Hrvatska i švicarski institut EPFL (Ecole Polytechnique Federale de Lausanne).

Projektni prijedlog bit će prijavljen u okviru programa EK za istraživanje i tehnološki razvoj Obzor 2020., a ako bude prihvaćen Europska unija (EU) financirat će projekt u iznosu od 15 milijuna do 20 milijuna eura. Očekuje se da će projekt okupiti više od 70 suradnika ta da će mladim i kreativnim istraživačima na početku karijere pružiti stimulirajuću priliku da budu voditelji projektnih skupina koje će provoditi vizionarska istraživanja u odabranim područjima ključnim za budućnost hrvatskoga gospodarstva.

Predstavljanje projekta počet će u 10 sati u nazočnosti zamjenika ministra znanosti, obrazovanja i sporta Saše Zelenike, zamjenika ministra regionalnog razvoja i fondova EU Jakše Puljiza, švicarskoga državnog tajnika za obrazovanje, znanost i inovacije Maura Dell'Ambrogia, predsjednika švicarske Nacionalne zaklade za znanost prof. Martina Vetterlia i direktora EPFL-a Patricka Aebischera

Komentirajte prvi

New Report

Close