Damir Jelić uime HDZ-a najavljuje ukidanje glasovanja dijaspore?

Autor: Agencija VLM , 31. svibanj 2013. u 17:10
Damir Jelić (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

Koalicija SDP-HNS-HSU-ZS poziva gradonačelnika da ne dijeli građane u Karlovcu.

Žalosno je da se i dalje aktualni gradonačelnik Damir Jelić služi tako jeftinim skupljanjem političkih poena i želi stvoriti tenzije u gradu među građanima. Za njega svi građani trebaju biti jednaki – poručuje voditeljica izbornog stožera koalicije SDP-HNS-HSU-ZS Marina Novaković.

Podsjetimo da je karlovački gradonačelnik i kandidat koalicije HDZ-HSS-HSLS-HSP AS Jelić ustvrdio da je možda i organizirani dolazak birača iz Srbije utjecao na to da se održi drugi krug izbora za gradonačelnika. Jelić je također ustvrdio da bi oni koji ne žive u Hrvatskoj trebali biti politički aktivni u sredini u kojoj žive. U "lijevoj" koaliciji, koja je za tu dužnost kandidirala Josipa Benčića, smatraju ovakvu izjavu najavom odmaka od dosadašnje HDZ-ove politike.

– Zanimljivo je da Jelić za vremena Ive Sanadera nije davao izjave protiv glasovanja dijaspore niti mu je to smetalo. Očito novo rukovodstvo HDZ-a na čelu s Tomislavom Karamarkom i Jelićem kao potpredsjednikom kreće u borbu protiv dijaspore. Očekujemo da će uskoro pokrenuti saborsku proceduru ukidanja sudjelovanja dijaspore – kaže M. Novaković i dodaje da se bez obzira na to zahtijeva od HDZ-a da se ogradi od izjave svojeg potpredsjednika.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Prljava SDP-ovska kampanja !

New Report

Close