“Dalić i Ramljak pripremali preuzimanje Agrokora još lani”

Autor: Poslovni.hr , 26. studeni 2017. u 09:06
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Ivica Todorić oglasio se na svojem blogu, a u najnovijoj objavi tvrdi da su potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić te Ante Ramljak, izvanredni povjerenik u Agrokoru, i nekoliko skupina iz Hrvatske i inozemstva planirali preuzimanje Agrokora još 2016. godine.

"Nekoliko skupina iz Hrvatske i inozemstva na čelu s ministricom Dalić i Antom Ramljakom već krajem 2016. pripremalo je preuzimanje Agrokora. Nakon početnih objava u medijima, slučajnih ili ne, na primjer Bože Petrova, ministrice Dalić i Vlahe Orepića, uslijedio je 26. veljače u Vladi tajni sastanak Todorić – Plenković. 

Jedna od hrvatskih televizija u 18 sati 14. 3. objavila je informaciju o tom sastanku, što je Vlada i potvrdila. Od 15.3. sve do 10. 4. hrvatske televizije i drugi mediji 24 sata objavljuju informacije vezane uz Agrokor te se rade neviđeni medijski pritisci i šire dezinformacije, a zbog čega dolazi do velikog pada vrijednosti dionica Agrokorovih kompanija. Kulminacija je želja za jeftinim političkim bodovima pred lokalne izbore kroz neargumentiranu kaznenu prijavu predsjednika Sabora.

Bivajući izložen neviđenom medijskom linču, Agrokorov menadžment uviđa da se potencijalno može ozbiljno komplicirati nastavak poslovanja te se odlučuje krenuti u restrukturiranje kompanije. Upravo iz tog razloga 21. 3. Agrokor angažira strane pravne i financijske konzultante Kirkland and Ellis te Alvarez & Marshall, kompaniju za restrukturiranje. 

24. 3. u 10 sati u jutro Agrokor objavljuje stand still aranžman sa kreditorima, no istog dana u 18 sati, potpredsjednica Vlade Dalić najavljuje na izvanrednoj konferenciji u Vladi donošenje Zakona o sistemski važnim kompanijama. Dakle, radi se o ciljanom skandaloznom napadu na Agrokor i pokrenuti proces restrukturiranja. 

U Agrokor stiže nebrojno uspaničenih upita banaka i dobavljača koji traže pojašnjenje zbog čega država napada Agrokor te se tako stvorila atmosfera koja je onemogućila daljnji proces restrukturiranja.

26. 3. ponovno idem na tajni sastanak na kojem su bili prisutni Plenković, Dalić, Božinović – ovaj puta sa zamolbom da se podrži stand still aranžman kako bi Agrokor završio restrukturiranje, što je i prihvaćeno. Međutim, narednih dana Vlada i njihovi partneri još više povećavaju pritisak na Agrokor.

Agrokor 1. 4. 2017. potpisuje stand still aranžman sa najvećim vjerovnicima i to javno objavljuje. Međutim, Vlada, želeći pod svaku cijenu preuzeti Agrokor, priprema prijedlog Zakona za Sabor koji je izglasan 6. 4. 2017.

Suprotno obećanju Vlade kako će Lex stabilizirati i unaprijediti Agrokor, danas smo svjedoci kako država urušava poslovanje cijelog sustava i kako ga nezaustavljivo vodi u stečaj", navodi Todoirć u objavi na blogu.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Muž Martine Dalić strahovito zarađuje!! A ona je drska i odresita i djeluje pod gasom!
Sad joj Todorić više nije LICE sa TJERALICE, makar se divno rimuje!! Ha ha ha.
Ante Ramljak, sad objaljeno,, mjesečno nevjerojatnih 156,000 kuna brutto, a ja sa magisterijem iz Kanade, godinama ništa??? Kad bih morao biti na Golom Otoku, onda sigurno radije sa Ivicom Todorićem, nego Martinom Dalić!!!
Tu je prof Kregar apsolutno u pravu. I sestra od Todorića medijska zvijezda, jer su novinari kret.eni!! Kao ova Slovenka koja večeras ganja Todorić, te halucinira o vrijendim slovenskim rukama u Mercatoru, radničkim, a gladnim ustima????
MERCATOR je uništio Todorića, tu je izgubbio razum. Veš kaj, ti Slovenka, popolno zastopam Slovenščinu,ampak je tvoj MERCATOR propadel in pod tvoj Jankovič, bil bi i pod Janšom i Peternelom. MERCATOR je daleko veće ranje od KONZUMa, i koštao je Todorića ovoga cirkusa!! I to je prof Kregar u pravu!

Martina Dalić..stvarna šefica države. Ona radi, u odnosu na Plenkovića.

New Report

Close