Dal-koning gradi tri hotela u Splitu

Autor: Sandra Livajić , 11. siječanj 2007. u 06:30

Hotel na Brodarici vrijedan je 130 miljuna kuna, onaj na Žnjanu 12 milijuna eura, a hotel na Dražancu 80 milijuna kuna

Split će u travnju dobiti prvi hotel sa pet zvjezdica, drugi u županiji, vrijedan 130 milijuna kuna, u sklopu stambeno-poslovnog kompleksa na Brodarici, koji splitska građevinska tvrtka Dal-koning, u vlasništvu Zvonka Kotarca, gradi u suradnji s jednom renomiranom austrijskom hotelijerskom grupacijom.

Projektanti
Nakon nedavno otvorenog hotela Lav u Podstrani, hotel Atrium na Brodarici bit će drugi hotel sa pet zvjezdica u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Dal-koning je u sruradnji s Austrijancima osnovao zasebnu tvrtku Hoteli A pod čijim okriljem će poslovati novi luksuzni gradski hotel. Hotel Atrium imat će stotinjak soba i dva luksuzna apartmana, koji će se prostirati na 7500 kvadrata, odnosno na dvije trećine poslovne zgrade na Brodarici. Hotel će imati sedam katova. U prizemlju hotela bit će smješteni recepcijski sadržaji, na prvom katu predviđen je kongresni centar za 200 osoba, dok će se sve do šestoga kata nalaziti sobe najviše kategorije. Šesti kat rezerviran je za dva apartmana, od 50 i 56 četvornih metara, a na sedmom katu, na površini od tisuću kvadrata, bit će wellness centar i bazen. Hotel se gradi prema projektu Jerka Rošina, Katje Dešković, a interijer je osmislio Goran Pavlović. Glavni projektant hotela, gdje će svoje radno mjesto naći oko 50 djelatnika, jest arhitekt Jerko Rošin, a za izvedbu interijera zadužen je dipl. ing. Goran Pavlović. Uz ostale atraktivne sadržaje, među kojima su ostaci Dioklecijanova akvadukta u garažnim prostorima, gostima će na raspolaganju biti hotelsko parkiralište za smještaj 35 vozila, te javna garaža sa 125 parkirališnih mjesta. Iako je otvaranje hotela najavljeno za travanj, u ovom trenutku već je za predstojeću predsezonu rezervirana trećina njegovih smještajnih kapaciteta. U prvoj godini poslovanja hotel će imati promotivne, niže cijene smještaja koje će za sobu iznositi od 170 eura za sobu do 250 eura za apartman. Hotel će zapošljavati oko 60 radnika. Građevinska tvrtka Dal-koning postupno radi odmak od stanogradnje prema hotelijerstvu. Nakon što je u Splitu sagradila više od 3000 stanova, Dal-koning se okreće gradnji hotela. Uz hotel Atrium na Brodarici koji će prve goste primiti u travnju, slijedi gradnja hotela na atraktivnoj lokaciji na Dražancu.

Terapija morem
Dal-koning na Dražancu, na zapadnom dijelu splitske luke, gradi kameni hotel s četiri zvjezdice, na pet katova, vrijedan oko 80 milijuna kuna, a gradit će se prema idejno-arhitektonskom rješenju Ante Kuzmanića i njegova projektantskog tima. Hotel će imati 73 dvokrevetne sobe površine 26 četvornih metara s kupaonicom, dvije trokrevetne sobe te dva elitna apartmana na nadgrađu zapadnog dijela hotela površine 115 i 81 četvornih metara s velikim terasama s pogledom na more i na rivu. Hotel će imati 160 parkirališnih mjesta od kojih 100 javnih, prijeko potrebnih tom dijelu grada. Dal-koning na Žnjanu planira graditi hotel za zdravstveni turizam s terapijom morem vrijedan 12 milijuna eura. Na dvije lokacije na otoku Hvaru odlučio je umjesto stanova i apartmana graditi hotele. U Dal-koningu su se odlučili za gradnju hotela jer vjeruju da je turizam budućnost Splita. U dvanaest godina svoje građevinske djelatnosti Dal-koning je podigao oko 130 tisuća kvadrata stambeno-poslovnih prostora. Sagradio je cijela nova splitska naselja – Pazdigrad, Radoševac, Trstenik. Osim u Hrvatskoj, Kotarac gradi u Srbiji, Crnoj Gori i BiH. Što završenih, što u gradnji, Kotarac u portfelju ima 9000 stanova, od čega 3000 u Splitu. Završetkom gradnje oko 81 tisuću kvadrata stambeno-poslovnog prostora na Brodarici, vrijednog 50 milijuna eura, svaki šesnaesti stanovnik Splita živjet će u Kotarčevu stanu. U Zagrebu grade zgradu vrijednu 37 milijuna eura.

Dal-koning osnovan prije 13 godina

Dal-koning d.o.o. tvrka je za inženjering u graditeljstvu, osnovana prije trinaest godina. Zapošljava 40-ak radnika. S početnih 500 tisuća kuna godišnjeg prihoda u 1994. godini dosegnula je prihod od 196 milijuna kuna u prošloj godini. Dal-koningove građevine ‘Žnjanski blizanci’ izabrane su među tri najljepše stambene građevine u Republici Hrvatskoj za 2006. godinu, u izboru za Graditeljsku nagradu CEMEX Hrvatska.

Komentirajte prvi

New Report

Close