“Čudo je to da su nas priznali – i oni koji to nisu željeli”

Autor: Agencija VLM , 29. listopad 2012. u 08:45
Sisački biskup mons. Vlado Košić / PXL

Ako vas aktualni političari zaborave i prepuste neizvjesnosti i daljnjoj patnji, Crkva i vaš biskup neće vas ostaviti same, poručio je sisački biskup V. Košić.

Sisački biskup mons. Vlado Košić dao je svoju potporu zadržavanju imena mjesta Gvozd, odnosno usprotivio se preimenovanju u Vrginmost kada je u nedjelju posjetio župu Gvozd, gdje u crkvi sv. Petra i Pavla s župnikom fra Tomislavom Jurićem slavio nedjeljno misno slavlje.

– Ako vas, dragi moji vjernici, aktualni hrvatski političari zaborave i prepuste neizvjesnosti i daljnjoj patnji, Crkva katolička kojoj pripadate i vaš biskup neće vas ostaviti same. Ja sam s vama i želim da uspijete u pravednim zahtjevima i da ovdje živite u miru – poručio je vjernicima biskup Košić i dao im potporu da mjesto zadrži ime Gvozd.

Biskup Košić rekao je kako kada sluša sve nevolje koje katolici i Hrvati prolaze danas u Hrvatskoj, koji su pred teškom nevoljom došli na ovo područje tijekom ili poslije agresije na našu Domovinu, Bosnu i Hrvatsku, prije dvadeset godina, pita se je li ovo Republika Hrvatska ili bi ju po mnogo čemu trebalo nazivati "Republika protu-Hrvatska".

– Zar u njoj nema mjesta za Hrvate, pa odkud god oni došli, iz daleka svijeta kamo se naš narod rasuo ili iz susjedne Bosne i Hercegovine, odakle ih je protjerala zatornička prijetnja. Recimo otvoreno, nisu samo u ovoj zemlji ugroženi Hrvati iz Bosne i Hercegovine, kod nas je u posljednje vrijeme opet teško svim Hrvatima – i osobito katolicima. Ponovno se protiv našega naroda podižu oni koji mu žele razoriti vjekovne temelje kulture i tradicije, na kojima počiva naša povijest i naš identitet – rekao je sisački biskup, prisjetivši se riječi kardinala Kuharića da je čudo što se Hrvatska obranila – premda je bila kao David pred Golijatom.

– Čudo da je Hrvatska uopće opstala – budući da je svijet želio, a agresori sve činili da ju unište, a zadrže i ustoliče Jugoslaviju, a ne Hrvatsku. Čudo je to da su nas priznali – i oni koji to nisu željeli. Ona je sada tu, iako je mnogi i dalje ne žele, sve rade protiv nje i njezina napretka, i to znamo tko su jer su i prije tako radili, sada samo nastavljaju, drugim sredstvima, ali ona je sada međunarodno priznata činjenica – poručio je biskup Košić iz Gvozda.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Veće je čudo što Hrvatska toj poduzetničkoj firmi godišnje iz proračuna daje stotine milijuna kuna. A zašto?

New Report

Close