Covid potvrde morat će imati i roditelji na roditeljskim sastancima

Autor: Poslovni.hr , 12. studeni 2021. u 10:56
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Izuzetak će biti roditelji koji dovode i odvode djecu iz vrtića. Po sadašnjim najavama, oni neće morati imati covid-potvrde.

Zaposlenici u javnom sektoru, i svi građani koji trebaju njihove usluge, od utorka će morati imati dokaz o preboljenju, cijepljenju ili negativan test. Odluka o mjeri trebala bi biti objavljena kroz nekoliko sati, nakon čega – u slučaju sustava odgoja, obrazovanja i znanosti – nadležno ministarstvo šalje svim vrtićima, školama, fakultetima i znanstvenim institutima odluku uz dodatna pojašnjenja. Odgovornost za organizaciju novih mjera morat će preuzeti čelnici ustanova, ravnatelji, odnosno dekani.

Kako neslužbeno doznaje Jutarni list, roditelji ipak neće biti izuzeti od predočenja covid-potvrde ili negativnog testa prilikom dolaska u škole. Iako je ranije najavljeno da roditelji učenika neće biti obuhvaćeni mjerom, novi je plan – kakvog su zagovarali djelatnici u školstvu – da u slučaju dolaska u školu na informacije, roditeljske sastanke ili bilo koji drugi slučaj duljega zadržavanja u školskoj ustanovi, roditelji ili skrbnici ipak moraju predočiti dokaz o preboljenju, cijepljenju ili negativan test.

Za slučaj kraćeg boravka u školi, primjerice, zbog pratnje djeteta s teškoćama, potvrde im neće trebati.

Izuzetak će biti roditelji koji dovode i odvode djecu iz vrtića. Po sadašnjim najavama, oni neće morati imati covid-potvrde.

Komentirajte prvi

New Report

Close