Plenković otkrio što će biti s covid potvrdama u ugostiteljstvu i trgovačkim centrima

Autor: Poslovni.hr , 11. studeni 2021. u 14:48
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Premijer Plenković kazao je da se uvođenjem dodatnom uporabom COVID potvrda žele zaštititi ljude.

Istaknuo je da će sutra Stožer održati konferenciju na kojoj će govoriti o uvođenju covid-potvrda u državne i javne službe od ponedjeljka.

“Cijepljenje je besplatno, testiranje i vađenje covid-potvrda je besplatno. Država, a to je naš zajednički novac, je stavila sve na raspolaganje grđanima,a njima je da to iskoriste”, kazao je premijer.

“Cjepivo je tu, molim sve da ga iskoriste i zaštite sebe i druge”, dodao je.

Komentirao je i hoće li se uvoditi covid-potvrde i u privatnim tvrtkama.

“Moramo brinuti o cjelini, da ljudi idu na posao, da proizvodnja se nastavlja, da promet funkcionira i da funkcioniraju obrazovne institucije. To su 4. elementa koja su vladi u ovom trenutku najbitnija. Sve ostalo što je i gospodarski bitno, od ugostiteljstva do trgovačkih cenatra, to je bitno ali to nije u ova 4. glavna. To je izbor svakog od nas hoće li otići tamo gdje je puno ljudi, gdje je zagušljivo i glasno”, kazao je.

Na najave da bi se mogle covid-potvrde uvesti u kafiće, Plenković je odgovorio da “to neće sigurno biti”.

Komentari (7)
Pogledajte sve

Kakve gluposti, dok karavane prolaze…… naš zdravstveni sustav, pod pretpostavkom dobre organiziranosti, može zbrinuti 10 mil. ljudi….. a kaj uhljeb zna kako nastaje dodana vrijednost!

p.s. Buda je hoštapler…

morti prosvjetljenje?

svaka čast našoj vladi, ali za mene su ovi koji balun natiravaju ipak najpametniji… onda idu ostali sportaši.. pa dostavljači, pa konobari.. pa ekonomisti… pa pravnici… pa medicinska braća, pa zubari.. pa liječnici… pa policija.. a tek onda stožer…

 

e sad ne znan kako se ovo moje stanje naziva…. ali sumnjam da ima u Hrvatskoj neko ko to može znat 🙂

 

 

New Report

Close